Het is FC Eindhoven gelukt om ASV Lebo van de troon te stoten. Door een 3-4 overwinning in Amsterdam sluiten de Eindhovenaren het kalenderjaar goed af. 

Nadat ASV Lebo al vroeg in de wedstrijd op voorsprong was gekomen door een eigen doelpunt zorgde Jordany Martinus vier minuten later voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Vervolgens was het  Björn Bastiaans die heel snel reageerde: 2-2.

Na de pauze bracht Noureddine Oulad Ben Youssef ASV Lebo wederom op voorsprong. Een teken voor FC Eindhoven dat er een schepje bovenop moest. In een sterke fase kwamen de Eindhovenaren voor het eerst op voorsprong door doelpunten van aanvoerder Oualid Saadouni en de weer fitte Bilal Achenteh. ASV Lebo was nog dichtbij de gelijkmaker in de slotfase maar moet de koppositie in de Eredivisie afstaan. 

Door deze overwinning staat FC Eindhoven weer aan kop in de Eredivisie. Maar moet het die plek wel delen met FCK De Hommel dat tevens een wedstrijd minder heeft gespeeld en een beter doelsaldo heeft.

Bron: eredivisie-zaalvoetbal.nl