55 jaar of ouder en toch lekker blijven voetballen? Dat kan met OldStars walking football, een initiatief van de Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds. Ook in Amsterdam Nieuw-West zal deze bijzondere sport binnenkort beoefend worden.

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen (snel)gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in voorop.

Informatiebijeenkomst 8 april 2018
Om geïnteresseerden kennis te laten maken met OldStars walking football organiseert a.s.v. LEBO, in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, een informatiebijeenkomst op 8 april 2018. Deze bijeenkomst heeft een informatief karakter, waar er uitleg gegeven wordt over de spelregels en andere zaken rondom het spel. Daarnaast zal er een demonstratie worden gegeven door een bestaand walking football team uit Amsterdam.

Informatiebijeenkomst OldStars walking football – A.s.v. LEBO

Datum                     : 8 april 2018
Tijdstip                    : 15.30 inloop, 16:00 start. Einde: 17:30 uur
Locatie                     : Indoor Soccer West, Johan Huizingalaan 91, 1065 HW Amsterdam

De activiteiten zijn specifiek gericht op de doelgroep 55+ en zijn voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Na afloop van de activiteit kan bij Indoor Soccer West onder het genot van een koffie, thee of fris, voetbal en ander sportief nieuws besproken worden.

 Aanmelden / informatie
Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar: vadym@asvlebo.com.

Voor meer informatie kan ook contact op worden genomen bij:

A.s.v. LEBO                                                              : Vadym Zellner, 06-29309849
Nationaal Ouderenfonds                                    : Koen de Jong, 06-51968367

ouderenfonds