Zaalvoetbalvereniging a.s.v. LEBO steunt de F.U.N. Foundation. De drijvende krachten achter deze goede doelen organisatie, Ron Brouwer en Maarten Bax, zijn een inspiratiebron voor onze maatschappelijke vereniging en stichting.

Wat is de F.U.N. Foundation? Football Unlimited Netherlands, zoals de stichting voluit heet, heeft tot doel de maatschappelijke en economische omstandigheden van duizenden kansarme kinderen in West-Afrika te verbeteren. Landen als Gambia behoren tot de armste in de wereld. Kinderen zitten veelal niet op school, hebben weinig te eten, worden snel ziek en belanden door dit uiterst slechte perspectief soms op het verkeerde pad. Ook vluchten er velen richting Europa. Middels het bekwaam, passievol en structureel geven van voetbaltrainingen aan (nauwelijks opgeleide) trainers en kinderen, biedt de F.U.N. Foundation deze kinderen weer wat perspectief en, vooral, plezier, F.U.N.! Want sporten is daar lang niet altijd vanzelfsprekend. En deze stichting is van mening dat ieder kind, waar ook ter wereld, recht heeft om te sporten. Sport draagt bij aan de sociale (en economische) ontwikkeling van kinderen.

FUN_GambiaSenegal.c01e8e6c58babc7e9a62c55dc73fcca221

Op dit moment werkt de F.U.N. Foundation ook aan de realisatie van een bescheiden voetbalcomplex, een school en een medische hulppost in het dorpje Aljamdu, dat op de zogeheten North Bank – het armste gedeelte ten noorden van de Gambia rivier –  is gelegen. Kleding en doeltjes zijn er al, nu nog de overige faciliteiten! Stichting AORC-Lebo en vereniging a.s.v. LEBO zetten zich ook in voor soortgelijke projecten. Zo zijn we zelf actief in Ghana en organiseren we verschillende voetbalprojecten in Amsterdam. Wij hopen dat de F.U.N. Foundation met onze bijdrage snel naar Gambia terug kan keren om meer voorzieningen te creëren zoals een officieel veld, dat dan de enige uit de wijde omgeving zal zijn en door duizenden kinderen kan worden gebruikt.

Bekijk de bijzondere filmpjes van de F.U.N. Foundation op www.fun-foundation.nl en laat je inspireren om ook een bijdrage te leveren aan dit persoonlijke en bovenal prachtige initiatief.