Na een mooie week in Wenen, waar LEBO helaas net te kort kwam om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League Zaalvoetbal, stond voor LEBO de halve finale voor de BENE-cup op het programma. Met in de ene halve finale de landskampioen van Nederland tegen de bekerkampioen van België en in de andere halve finale de landskampioen van België tegen de bekerkampioen van Nederland. LEBO had afgelopen week de uitwedstrijd tegen Antwerp ongelukkig met 6-3 verloren en moest dus met 4 doelpunten verschil winnen om zeker te zijn van de finale. Dat leek vooraf een te zware opgave, mede vanwege het ontbreken van Oranje-aanvoerder Zaïd el Morabiti en captain Omar Tissoudali die vanwege een zware knieblessure het hele komende seizoen zal moeten missen. Uiteindelijk bleek dat ook zo te zijn, maar de mannen van Calvin Blankendal en Khalid Elbaz lieten zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. door een prachtige partij te spelen. Met aanwinsten als Jean Pierre Kerkeboom, youngsters Hicham Aklalouch en Mouad Belhacen, en de nog geblesseerde Mo Roughie in de gelederen, lijkt LEBO niet aan kracht ingeboet te hebben ten opzichte van het afgelopen seizoen. En als spelers als Ilias Aynaou, Ike Neil, Soeremly Tevrede en Cequinio Esajas zich verder ontwikkelen kan het wel weer eens een heel mooi seizoen gaan worden.

Schermafbeelding 2016-09-05 om 10.31.29

De Antwerpenaren, met onder meer oud-Knooppunter Mo Darri en voormalig Groene-Ster-speler Saïd Bouzambou in de gelederen, begonnen erg sterk aan de wedstrijd. Het was vooral aan het geconcentreerd verdedigen van LEBO en het goede optreden van Manuel Hoogewoning te danken dat de stand 0-0- bleef. Maar langzaam maar zeker kreeg LEBO de overhand. Weliswaar met minder gepolijst spel dan onze zuiderburen, maar de grote inzet vergoedde veel. Helaas werden verschillende kansen en kansjes niet benut. Oud A-junior Hicham Aklalouch liet met nog enkele minuten te gaan zien dat hij met de week groeit door twee Antwerp-verdedigers het bos in te sturen. Helaas voor hem kon het daaropvolgende puntertje nog geblokt worden door een derde verdediger. Omdat ook FT Antwerp niet tot scoren kon komen, ondanks verschillende mooi opgezette aanvallen, leek de ruststand zonder doelpunten bereikt te worden. Helaas voor LEBO viel 1 minuut voor rust toch de 0-1, toen niet gefloten werd voor een vermeende overtreding op Younes Makraou in de middencirkel en er een 3 tegen 1 situatie ontstond waar de razendsnelle aanvallers van FT Antwerp wel raad mee wisten.

Schermafbeelding 2016-09-05 om 10.33.13

De tweede helft maakte duidelijk dat LEBO de moed nog niet had verloren. De verwoede aanvalspogingen resulteerden na enkele minuten in de 1-1 door Hicham Aklalouch.. Helaas raakte hij kort daarna de binnenkant paal na alweer een mooie actie, waardoor de gelijke stand nog even bleef staan. Ike Neil deed de spanning toenemen door met een droog schot de 2-1 aan te tekenen en toen hij vervolgens ook de 3-1 maakte via een 1-2- met Younes Makraou, gingen de vele LEBO-supporters op de tribune er eens goed voor zitten. Een tegendoelpunt uit de counter zorgde voor een onverwachte domper, maar de stemming zat er daarna al weer snel in, omdat LEBO via een werkelijk

prachtige aanval, afgerond door routinier Appie el Azhari de 4-2 wist te maken. Antwerp wankelde maar bleef overeind en toen kort achter elkaar de 3-4 en de 4-4 (prachtige individuele actie van Mo Darri) vielen, was de wedstrijd beslist. Dat Younes Makraou uit een onterecht gegeven 10-meter-trap op een schitterende manier nog de 5-4 scoorde, was gezien de hele wedstrijd niet meer dan verdiend. Maar gezien het resultaat in de uitwedstrijd niet genoeg.

Omdat ’t Knooppunt zijn uitwedstrijd verrassend met 6-3 verloor, na thuis met 7-4 (na een 7-0 voorsprong) gewonnen te hebben, wordt de finale van de BENE-cup een volledig Belgische aangelegenheid. Of LEBO of ’t Knooppunt binnenkort hun eerste feestje van dit seizoen kunnen vieren, zal duidelijk worden na de wedstrijd om de Nederlandse Supercup die komende week vrijdag in de Sporthallen Zuid zal plaatsvinden.