05-09-2015 asv LEBO – FCK/De Hommel:

Na de 11-3 uitoverwinning afgelopen maandag op de Rotterdamse Studenten in de beker. Stonden asv LEBO en FCK/De Hommel gisteravond in de Sporthallen-Zuid in Amsterdam tegenover elkaar om de competitie 2015-2016 in de eredivisie uit de startblokken te schieten. FCK/De Hommel had nog niet een dergelijke officiële wedstrijd in de benen, want hun 1e bekerduel tegen Leekster Eagles is verplaatst naar 18 september.Screen Shot 2015-09-05 at 11.42.24
(Azzouz scoort de 2-1)

Flitsend begin:

De wedstrijd tegen FCK de Hommel kende een droomstart voor a.s.v. LEBO. Na 51 seconden lag de bal al in het netje. Cihan Ozcan, de nieuwe aanwinst van a.s.v. LEBO liet zien van grote waarde te zijn voor de ploeg. In de punt van de aanval werd Cihan aangespeeld. Echter zag Cihan van te voren de opkomende Youness Makraou aanstormen en speelde de bal in een keer door. Youness Makraou bedacht zich geen moment en schoot de bal onhoudbaar achter FCK keeper Coen Burg.

Het was aan a.s.v. LEBO zelf te danken dat de bezoekers terug in de wedstrijd kwamen. De makkelijk weggegeven goal van Ouaddouh, zorgde voor de gelijkmaker en de hoge foutenlast zorgde voor een 10 meter trap. Echter keeper Pascal Doest revancheerde zich door de 10 meter trap uitstekend te stoppen.

Screen Shot 2015-09-05 at 11.44.47
(Ike Neil scoort de 5-1)

Waar de ploeg het normaal moeilijk krijgt wanneer de foutenlast op 6 fouten staat. Ging het gisteren voortvarend. Voor rust liep a.s.v. LEBO in een paar minuten uit naar 4-1. Eerst was het Achraf Azouz die keeper Coen Burg verraste, vervolgens Zaid el Morabiti en Cihan Ozcan die de score naar 3-1 en 4-1 bracht. Cihan liet meteen zien waarom hij vorig jaar 36 doelpunten had gescoord. 1 op 1 met de keeper schoot hij de bal keihard in de linker hoek.

De schade had nog groter kunnen zijn voor FCK/De Hommel toen Ike Neil zo’n 15 seconden voor het rustsignaal alleen op Coen Burg af mocht gaan. Het schot van Ike kwam echter via de onderkant van de lat weer terug in het veld, zodat beide ploegen met 4-1 richting kleedkamers vertrokken.

2e helft:

Ook in de tweede helft was het a.s.v. LEBO dat de dienst uitmaakte. FCK de Hommel probeerde het wel door druk te zetten. Het was echter a.s.v. LEBO dat de score verder uitbreidde. Het was uiteindelijk Ike Neil die de 6-1 op het score bord bracht. De 5-1 rondde hij perfect af. De 6-1 schoot hij van eigen helft in het open doel, na balverlies in de 5-4 situatie. Op dat moment maakte keeper Manuel Hoogewoning ook zijn debuut bij a.s.v. LEBO en hield zijn doel uitstekend schoon.

Screen Shot 2015-09-05 at 11.45.53
(Hoogewoning maakte vandaag net als Youssef Makraou en Cihan Oscan zijn competitie debuut voor a.s.v. LEBO)

Zo revancheerde a.s.v. LEBO zich een klein beetje na de uitschakeling van de Bosschenaren in de halve finale van het Nederlands kampioenschap van vorig seizoen. De goede seizoenstart, zal volgende week zaterdag moeten worden meegenomen naar Rotterdam, waar TPP met smacht wacht op de eerste competitie wedstrijd. De Rotterdam-Amsterdam derby’s zijn uiteraard altijd leuke wedstrijden. Het was a.s.v. LEBO dat vorig seizoen twee keer van de Rotterdammers wist te winnen en ongetwijfeld zal coach Blankendal hier weer voor willen tekenen.

De samenvatting van SPORTSINTEREST TV komt binnenkort online. Uiteraard zijn we altijd blij met de beelden en kunnen we nog even nagenieten van de uitstekende 6-1 overwinning!

Score verloop:
1-0 (1′) Younes Makraou, 1-1 (11′) Ismael Ouaddouh, 2-1 (18′) Achraf Azouzzi, 3-1 (19′) Zaïd el Morabiti, 4-1 (19′) Cihan Ozcan, 5-1 (24′) Ike Neil, 6-1 (34′) Ike Neil.

Opstellingen:
a.s.v. LEBO: Pascal Doest, Manuel Hoogewoning, Ike Neil, Romano Ritfeld, Zaïd el Morabiti (C), Youssef Makraou, Youness Makraou, Achraf Azzouz, Mouredinne Oulad Ben Youssef, Appie el Azhari, Soufiane Attahiri, Ilias Aynaou, Cihan Ocan.
FCK/De Hommel: Coen Burg, Maiquel Nonnekes, Samir Makhoukhi (C), Omar Nejjari, Mo Mejout, Saïd Azarfane, Zouhair el Yaakoubi, Hafid Charadi, Ismael Ouaddouh, Raoul Noyen, Angelo Stoove.