a.s.v. LEBO wint ook zijn laatste thuiswedstrijd tegen Groene Ster: 8-4

Met veel familie van spelers op de tribunes in de Sporthallen Zuid wist a.s.v. LEBO ook de laatste thuiswedstrijd te winnen en zo met nog één wedstrijd te gaan de tweede plaats in de competitie definitief te bezetten. Een mooie prestatie van de spelers en het begeleidingsteam dat een groot compliment waard is.

LEBO, met de twee debutanten Soeremly Tevrede en Cequinio Esajas in de gelederen, begon fel en geconcentreerd aan de wedstrijd. Dit resulteerde na twee minuten in de 1-0 via Ike Neil die een strakke voorzet van Omar TIssoudali van dichtbij kon intikken door slim voor zijn tegenstander te komen. Zo’n drie minuten later viel de 2-0. Younes Makraou kon eenvoudig scoren uit een assist van Zaïd el Morabiti na een mooi door Cihan Ozkan opgezette aanval. Een minuut later kon Zaïd el Morabiti de 3-0 aantekenen op aangeven van alweer Cihan Ozkan. En toen 10 seconden later Ike Neil uit een goede assist van Nouredinne Oulad ben Youssef de 4-0 maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Deze stand was ook voor Calvin Blankendal de reden om Soeremly Tevrede zijn eerste speelminuten te gunnen in een thuiswedstrijd. Dat Groene Ster met nog 11 minuten te gaan terugkwam tot 4-1, was gezien het spelbeeld niet verontrustend. Helemaal niet toen Zaïd el Morabiti uit een vrije trap op de kop van de cirkel eenvoudig de 5-1 inschoot en daarmee 8 minuten voor tijd de ruststand op het bord zette.

Schermafbeelding 2016-04-25 om 09.45.31

De tweede helft liet een zwak startend LEBO zien. Dat begon al na een halve minuut met dom balverlies bij de eigen cirkel van Nouredinne Oulad ben Youssef, waardoor het voor Groene Ster een koud kunstje was om de wederom prima keepende Manuel Hogewoning voor de 5-2 te passeren. LEBO wist de kansen -in tegenstelling tot de eerste helft- niet meer te benutten en bij Groene Ster ging het beter lopen. De 5-3 viel na 6 minuten spelen en de 5-4 wederom 6 minuten daarna, waardoor de spanning in de wedstrijd terug kwam. Gelukkig maakte Ike Neil met nog 5 minuten te gaan duidelijk dat LEBO weer wakker was door met een droog schot op aangeven van Soeremly Tevrede de 6-4 langs de Vlissingse sluitpost -die tot dat moment in de tweede helft onpasseerbaar leek- te schieten. Toen Younes Makraou daarna na een mooie individuele actie de 7-4 scoorde, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Ook Sequinio Esajas kreeg nu zijn eerste speelminuten en kon zijn debuut zelfs opluisteren met de vlak voor tijd gescoorde 8-4. Dat zowel Groene Ster als LEBO hiervoor nog een tien-metertrap misten, was alleen voor de statistieken van belang.

Zoals al aangegeven is LEBO met alleen de uitwedstrijd bij FC Marlène nog te gaan, zeker van de tweede plaats. Het Knooppunt is met 4 punten voorsprong niet meer te achterhalen en nummer 3 TPP Rotterdam staat op 6 punten. Wie daarna in de halve finales de play offs de tegenstander zal worden, is door het verlies van TPP Rotterdam tegen Hovocubo nog niet zeker. Er zijn 4 ploegen in de race voor de plaatsen 3 en 4. TPP Rotterdam (21-39) en FC Marlène (21-38) hebben de beste papieren. Maar FC Eindhoven en Hovocubo (beide 21-36) zijn ook nog niet kansloos. Marlène zal bijvoorbeeld van ons moeten winnen om zeker te zijn van de 4e plek. LEBO zal dat zeker niet zomaar laten gebeuren, omdat dat bij puntverlies van TPP Rotterdam zou kunnen betekenen dat datzelfde Marlène de tegenstander wordt in de halve finale. En het is niet fijn om dan met een kersverse nederlaag tegen diezelfde tegenstander te moeten starten.

Het meest waarschijnlijke scenario is echter dat a.s.v. LEBO op zaterdag 14 mei in de halve finales van de play offs tegen TPP Rotterdam een thuiswedstrijd speelt. Bestuur en spelers hopen dat de tribunes in de Sporthallen Zuid bomvol zullen zitten. En dat de supporters het team van Calvin Blankendal massaal zullen ondersteunen in hun jacht op een finaleplaats. Het weekend daarvoor heeft de eerste wedstrijd in Rotterdam al plaatsgevonden. Een eventuele derde beslissingswedstrijd zal ook in Amsterdam plaatsvinden, ofwel op 16, ofwel op 17 mei.

Schermafbeelding 2016-04-25 om 09.43.59(Ike Neil, tijdens de familie dag MOTM. Ike poseert met zijn trotse moeder)