a.s.v. LEBO heeft afgelopen vrijdag met 5-3 verloren van zvv Hovocubo. In Hoorn werd het 5-3. Het betekent het einde van een reeks overtuigende overwinningen van a.s.v. LEBO.

De wedstrijd startte echter voortvarend voor a.s.v. LEBO. Zoals altijd staat er een goede organisatie die nauwelijks kansen weggeeft. Met twee perfect uitgevoerde aanvallen wist a.s.v LEBO op een comfortabele 2-0 voorsprong te komen. De 1-0 was het gevolg van een overtal situatie nadat een speler van Hovocubo een rode kaart had gekregen voor ernstig gemeen spel. Het schot van Omar Tissoudali werd nog gestopt door keeper Ronald van Leeuwen, maar de bal belande toen bij captain el Morabiti die de bij de tweede paal vrijstaande Ike Neil makkelijk vond en het een koud kunstje was om deze af te ronden. De 2-0 ontstond uit een perfect uitgevoerde aanval van a.s.v. LEBO. Appie el Azhari ging de een twee aan met Ike Neil. Azhari liep snel door en vond de mee opgekomen Tissoudali bij de tweede paal. Na de 2-0 vergat a.s.v LEBO het definitief af te maken, waardoor Hovocubo nog voor rust de voorsprong ongedaan kon maken. Het was twee keer oud jeugdspeler van a.s.v. LEBO Mo Jamai die de bal bij de tweede paal voor het intikken had.

Na rust wist a.s.v. LEBO wederom op voorsprong te komen door een uitstekend opgezette aanval van de snelle Younes Makraou. Hij wist zich door de defensie te slalommen en vond daarna de bij de tweede paal vrijstaande el Morabiti die het koelbloedig afmaakte. De wedstrijd kon daarna alle kanten op, maar het was a.s.v. LEBO die een aantal grote kansen verprutste, waardoor de overwinning nog lang niet veilig was. Het was daarom Hovocubo, dat moest winnen om enig kans te behouden op het behalen van de play-offs, ging spelen met 5 veldspelers. Waar dit normaal uitstekend uitpakt voor a.s.v. LEBO, pakte het dit keer minder goed uit. Eerst stond de defensie te slapen bij een pass richting de tweede paal. Het was wederom Mo Jamai die op de goede plek stond en de gelijkmaker binnentikte. Daarna was het een schot van (wederom een oud speler) Karim Ajnane die via de schouder van Cihan Ozcan in het doel belandde. De 4-3 was een feit en het was nu aan a.s.v. LEBO om de man meer situatie met een doelpunt te bekronen. Amir Molkarai wist echter de bal te veroveren en de 5-3 binnen te tikken.

Het was weer een duel vol spektakel, waarin a.s.v. bij een betere afronding de wedstrijd makkelijk in het slot had kunnen gooien. Echter Hovocubo wist zich knap terug te knokken en greep de laatste kans om aan te blijven haken voor een plaats richting de play-offs.

 

Aankomende vrijdag staat de derby weer op het programma. Wederom een uitwedstrijd. a.s.v. speelt namelijk voor de beker tegen ’t Knooppunt. Weten de mannen van coach Calvin Blankendal voor de 3e keer te winnen van de stadsrivaal in twee jaar tijd? Het zal in ieder geval een mooie wedstrijd worden voor een groot publiek.

 

Bekijk de doelpunten van de wedstrijd Hovocubo – a.s.v. LEBO in de onderstaande samenvatting. Met dank aan FC Video Analyse!

 

 

zvv Hovocubo – asv Lebo; Eredivisie Zaalvoetbal from FC VideoAnalyse on Vimeo.