a.s.v. LEBO is uitgeschakeld in de beker door stadsgenoot ’T Knooppunt. De Amsterdammers uit de pijp waren scherper en namen goed  revanche op de competitienederlaag, eerder dit seizoen. Na een 6-1 ruststand was de wedstrijd al gespeeld, uiteindelijk stond 8-1 na afloop op het scorebord. ’t Knooppunt was de gehele wedstrijd gretig en

De eerste helft verliep nagenoeg perfect voor de koploper van de eredivisie. Binnen de minuut werd de score al geopend door Jamal el Ghannouti met een rake punter. Op het moment dat a.s.v. LEBO zelf de score moest openen, sloeg ’t Knooppunt met wat geluk in de tegenaanval toe. Een pass van Najib el Allouchi werd via een been van Cihan Ozcan  tot doelpunt verwerkt.

Daarna ging het snel. Na negen minuten was het nog 2-0, amper drie minuten later stond de teller op 5-0 voor de thuisploeg. Op de counter maakten Tevfik Ceyar en El Ghannouti optimaal gebruik van de slippertjes van Lebo, terwijl Omar Tissoudali (in de competitiewedstrijd nog de grote man aan Lebo-zijde) de bal ongelukkig in zijn eigen doel schoot.

De wedstrijd leek zo al na ruim tien minuten beslist, zeker toen Soufian El Adel na een goede combinatie met Mo Darri de voorsprong op 6-0 bepaalde. Vlak voor rust kreeg Lebo door getreuzel bij doelman Manuel Kuyk via Zaïd El Morabiti een eretreffer cadeau en het was ook niet meer dan dat. Hoewel Lebo in de tweede helft het meeste balbezit en de betere kansen had, was Kuyk telkens een flinke sta-in-de-weg voor de ploeg van Calvin Blankendal.

In plaats van dat LEBO zichzelf beloonde met een paar treffers, liep ’t Knooppunt in de tegenaanval nog verder uit. Een rebound van El Adel en een beheerste lob van aanvoerder Jeroen de Groot zorgden voor de 8-1 eindstand. De pijp was inmiddels leeg bij Lebo, dat niet meer in staat was iets terug te doen. Zo bereikte ’t Knooppunt op overtuigende wijze de halve finale van de beker. Het ontbrak a.s.v. LEBO aan de juiste scherpte en pech bij de afronding. Waar LEBO de kansen niet wist te benutten, deed ’t Knooppunt dit uitstekend. Twee eigen doelpunten en een van richting veranderd schot zorgden voor het nodige geluk en een riante voorsprong. Vanaf toen was het een gelopen zaak…

“Dit is een pijnlijke, maar goede les”, zei Lebo-trainer Blankendal over de ruime nederlaag. “We hebben terecht verloren. Wij moeten het van het collectief hebben, maar als een aantal dingen niet meer zo makkelijk gaan als voorheen, dan kan je een keer in een dalletje terecht komen. Dat is onderdeel van het groeiproces. Nu staan we weer met beide benen op de grond.”

 

 

kwartfinale KNVB Beker Zaalvoetbal: ‘t Knooppunt – asv Lebo from FC VideoAnalyse on Vimeo.