Na 3 nederlagen op rij was LEBO erop gebrand om de zaken recht te zetten. Dat lukte helaas niet tegen play off kandidaat FC Eindhoven. Na een 2-3 ruststand werd door tegendoelpunten in de slotfase geflatteerd verloren met 2-5. Een nieuwe domper voor het team van Calvin Blankendal dat na het behalen van de Supercup het winnen verleerd lijkt te zijn.

LEBO startte de eerste helft slecht door al in de eerste minuut achter te komen. Na een verdedigingsfout van Appie el Azhari scoorde de ijzersterke Jordani Martinus uit de draai de 0-1 vanaf links met buitenkant rechts. Hierna volgde een vlakke fase met weinig kansen over en weer. Deze eindigde met de 0-2 van alweer Martinus die met een bijna identieke beweging als bij zijn eerste doelpunt Ilias Aynaou wist weg te zetten om vervolgens met links het net achter de kansloze Hoogewoning te vinden. Diezelfde Manuel Hoogewoning gaf LEBO weer hoop door een halve minuut later een afgeslagen bal net over de middenlijn via een Eindhovenverdediger binnen te poeieren voor de 1-2. Lebo leek nu langzaam op stoom te komen, maar de LEBO-fans moesten tot 5 minuten voor rust wachten op het volgende doelpunt. Ike Neil wist een uitworp van Eindhoven-sluitpost Grimmelius te onderscheppen. De bal kwam via Younes Makraou bij Ilias Aynaou die met een strakke pass Ike Neil in staat stelde om van dichtbij de 2-2 aan te tekenen. Helaas gooide LEBO een minuut later de eigen ruiten in door dom balverlies. Dit resulteerde in een 3-tegen-1 situatie waar FC Eindhoven wel raad mee wist. De vrijgespeelde Lachsen Bouyouzan kon eenvoudig de 2-3 binnenschieten. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft begon weinig spectaculair. Er vielen nauwelijks kansen te noteren. Voor Eindhoven had Mo Allouch twee keer kunnen scoren. En voor Lebo Hicham Aklalouch. In de laatste tien minuten kreeg LEBO een paar grote kansen, maar zoals het gaat wanneer een team in de hoek zit waar de klappen vallen: de bal wilde er niet in. De Eindhoven goalie lag verschillende keren goed in de weg en ook de paal wilde niet meewerken. Met nog ruim 3 minuten te gaan counterde FC Eindhoven zich naar de beslissing na een afgeslagen corner. Mo Allouch ramde de bal na een lange run van eigen helft binnen en met 2-4 zat de wedstrijd voor LEBO in het slot. Natuurlijk werd nog gepoogd met Youssef Makraou als extra veldspeler om iets te forceren, maar dat mocht niet baten. Na balverlies van LEBO kon Lachsen Bouyouzan in de laatste minuut zelfs nogde 2-5 eindstand op het scorebord zetten.

Hiermee staat LEBO op een ongewone positie: onderin het rechterrijtje in plaats van bovenin het linkerrijtje. Het is te hopen dat het team het tij snel zal weten te keren. Maar dat zal gelet op het programma niet makkelijk worden. De komende weken staan de wedstrijden tegen titelfavorieten Hovocubo en ’t Knooppunt op het programma.