a.s.v. LEBO verslaat Hovocubo met 5-1

 

In Sporthallen Zuid, wist a.s.v. LEBO Hovcocubo met 5-1 te verslaan. Hoewel de einduitslag anders doet vermoeden was sprake van een gelijk opgaande wedstrijd waarin LEBO de gelukkigste bleek. Zoals in de voorbeschouwing beloofd, zaten de toeschouwers voor een groot deel van de wedstrijd inderdaad op het puntje van hun stoel. Deze niet zeer hoogstaande maar wel erg spannende en attractieve wedstrijd had een bomvolle hal verdiend.

Het was voor beide teams van belang om te winnen om de aansluiting met de top te behouden. Gelukkig kozen beide coaches ervoor om dit via aanvallend voetbal af te dwingen. En hierdoor ontstond al direct vanaf de aftrap een boeiende strijd, waarin Hovocubo meer balbezit had, maar LEBO de grotere kansen wist af te dwingen. Al in de tweede minuut kwam Ike Neil alleen voor de keeper. Maar helaas wist hij deze kans ook niet in tweede instantie in een doelpunt om te zetten. Hierna vielen over en weer kansen en kansjes te noteren, waarbij LEBO-keeper Manuel Hoogewoning bij verschillende afstandsschoten liet zien een uiterst betrouwbare sluitpost te zijn. De rust werd bereikt met een 0-0 stand, omdat het de teams aan beide kanten aan geluk ontbrak.

Schermafbeelding 2015-09-28 om 17.27.45

In de tweede minuut van de tweede helft viel de langverwachte 1-0 voor LEBO. De onvoorspelbare Ike Neil volleyde een met veel gevoel door Nouredinne Oulad Ben Yousseff gespeelde hoge pass via een halve draai in de lucht direct achter de verraste Hovocubo sluitpost. Daarmee maakte hij zijn misser uit de eerste helft meer dan goed. Voor zo’n actie komen mensen naar het zaalvoetbal. Hoewel LEBO meer druk zette dan in de eerste helft, volgde er geen tweede doelpunt. Integendeel, in de 9e minuut scoorde Amir Molkarai na een prachtige individuele actie de 1-1. Gelukkig voor LEBO volgde minder dan een minuut later al de 2-1 via een mooie individuele actie van Appie al Azhari.

Schermafbeelding 2015-09-28 om 17.23.10

Met nog 7 minuten te gaan was bijna de 3-1 een feit. Maar helaas raakte aanvoerder Zaïd el Morabiti uit een counter de binnenkant van de paal na een goede pass van de nieuwe LEBO-aanwinst Cihan Ozcan.  Met nog 5 minuten te gaan koos Hovocubo-coach Sander van Dijk ervoor om zijn keeper in te ruilen voor een extra veldspeler. Gelet op de stand wellicht een keuze die hij wat later had moeten maken. Hoe dan ook, in deze situatie pakte de beslissing niet goed uit, omdat LEBO in de laatste 4 minuten 3 maal op vrijwel identieke wijze wist te scoren. Namelijk van afstand na balverlies van Hovocubo. De 3-1 kwam van de voet van Achraf Azzouzz; 20 speelseconden later gevolgd door de 4-1 door Ike Neil en de 5-1 –met nog 36 seconden op de klok- door man of the match Youssef Makraou.

Schermafbeelding 2015-09-28 om 17.48.45

LEBO behoudt door deze overwinning de aansluiting. Dat is van groot belang want in deze competitie lijkt een grote groep teams redelijk gelijkwaardig te zijn. Ieder punt is dus van belang en er zal voor iedere meter gestreden moeten worden. Omdat zowel LEBO als HOVOCUBO dat deze wedstrijd deden, viel er veel te genieten en was deze avond weer reclame voor het zaalvoetbal. De steun van zoveel mogelijk supporters bij de komende wedstrijden is voor de mannen van

Calvin Blankendal van groot belang. Bent u supporter van LEBO, kom dan de volgende wedstrijd in de Sporthallen Zuid -9 oktober tegen nieuwkomer GZV Watergras- kijken. Dan kunt u met eigen ogen constateren dat onze spelers de ambitie hebben om ook dit jaar de play offs weer te bereiken.