Vrijdag 16 oktober stond de wedstrijd ZVV Volendam – a.s.v. LEBO  op het programma. De hekkensluiter tegen de nummer twee van de competitie. a.s.v. LEBO met 9 punten op een 2e plaats en Volendam die door een gelijkspel tegen Marlène 1 punt heeft na 4 wedstrijden en onderaan staat.

Eerste helft
Direct in de eerste helft is het Volendam dat vooruit durft te spelen. Door een matige inspeelbal van volendam is het a.s.v. LEBO dat de bal onderschept en vanuit een counter de 0-1 maakt, doelpuntenmaker Makraou.

Een paar minuten later probeert Lebo op te bouwen, maar de bal wordt niet strak ingespeeld, waardoor Boogaard kan onderscheppen en de gelijkmaker op het bord zet, 1-1.

Nog voor rust is dan toch raak voor LEBO. Aynoua krijgt de bal ingespeeld, draait zich los van zijn verdediger en rond keurig af vanaf een meter of 11.

Ruststand 1-2.

Tweede helft

Volendam komt sterk de kleedkamer uit en dat maakt voor de tweede keer de gelijkmaker. Na een flitsende aanval van Volendam, is het Aynoua die de bal in eigen goal loopt, 2-2.

Dan geeft a.s.v. LEBO weer een cadeautje aan volendam. De bal wordt weer te soft ingespeeld door a.s.v. LEBO in de opbouw, waardoor Danny Tol kan onderscheppen en afronden, stand 3-2.

a.s.v. LEBO is eindelijk wakker. Uit een corner is het El Azhari die de bal achter keeper Kwakman weet te krijgen, stand 3-3. Nu krijgt de wedstrijd een andere wending, Lebo begint erg op te dringen en dat zorgt voor resultaat. Opnieuw is het El Azhari die het net weet te vinden en de Amsterdammers weer op voorsprong zet 3-4. Na de 3-4 lijkt het gespeeld als Makraou ook zijn tweede van de avond maakt en de stand op 3-5 zet. Lebo is los en Makraou mag zijn derde goal ook nog maken, stand 3-6.

Maar dan beginnen de slotminuten te komen en zoals het spreekwoord het al zegt, het venijn zit ‘m in de staart. Volendam gaat opzoek naar de aansluitingstreffer en die komt er ook, na opnieuw slechte passing door LEBO is het Volendam dat weet te scoren, stand 4-6.

Nu moet volendam iets forceren en krijgt het ook het gevoel dat er toch nog iets te halen valt. Danny Tol rondt een keurige aanval netjes af bij de tweede paal en zet zijn ploeg weer heel dichtbij LEBO, 5-6.

Volendam gaat met een meevoetballende keeper spelen dat resulteert in een kans voor volendam, maar is het aan de andere kant bijna een goal omdat Hoogewoning net naast schiet met een dropkick.
Dan de laatste 20 seconden. Volendam is in balbezit en probeert het gaatje te vinden in de verdediging van LEBO. Met nog 11 seconden op de klok is het dan toch raak. Buijs is de gevierde man en zet de gelijkmaker op het bord.

Eindstand 6-6

Coach Hjalmar Hoekema (ZVV Volendam)
“We lieten ons te makkelijk afbluffen door een corner of door omschakel momentjes waarin we iets te laks waren. Maar toch zeker een terechte uitslag.”

Coach Calvin Blankendal (a.s.v. LEBO)
“als ik zie hoe de goals ontstaan dan herken ik mijn spelers niet. Vier brede ballen die worden onderschept en ik weet dat wij dat beter kunnen dus hier gaan we het nog wel even over hebben.”