a.s.v. LEBO verslaat FC Eindhoven in een zinderende wedstrijd: 6-3

 

Na de ongelukkige nederlaag uit tegen Hovocubo en het pak slaag in de beker tegen ‘t Knooppunt was het voor a.s.v. LEBO van groot belang om de opgaande lijn weer te vinden. Ook om het gat met de andere play-off-kandidaten niet kleiner te laten worden. Dat moest dan wel gebeuren tegen de huidige landskampioen FC Eindhoven; een team dat zelf ook moest winnen om de achterstand op a.s.v. LEBO niet verder op te laten lopen. Beide teams lieten dan ook zien gebrand te zijn op een overwinning. Dat resulteerde in een spannende en aantrekkelijke wedstrijd waarin nooit sprake was van een groot krachtsverschil. LEBO won uiteindelijk verdiend, vooral vanwege de grotere wil om te winnen. Na een 2-2 ruststand, was het team van de weer sterk coachende Calvin Blankendal vooral op inzet de bovenliggende partij. De spelers werden daarvoor beloond met veel kansen en een 6-3 eindstand. Hierdoor staat a.s.v. LEBO op een comfortabele tweede plaats met 5 verliespunten meer dan koploper ’t Knooppunt. De voorsprong op nummer 3 FC Marlène is 3 verliespunten, terwijl het verschil met nummer 4 TPP Rotterdam 5 verliespunten is. Het verschil met de teams die buiten de play-offplaatsen staan is groter: FC Eindhoven heeft 8 verliespunten meer en Hovocubo 9. Dat betekent met nog 7 wedstrijden te gaan dat de Blankendalboys hard op weg zijn de play-offs te halen.

De eerste helft liet een wat beter combinerend FC Eindhoven zien, terwijl de thuisploeg wat slordiger oogde. Na 5 minuten met wat kansen en mogelijkheden aan beide kanten liet de sterk spelende Cihan Ozcan de 1-0 aantekenen met een enorme poeier uit de draai op een goede assist van Youssef Makraou die deze wedstrijd liet zien ook weer in vorm te komen. Helaas was het 3 minuten later weer gelijk: Mo Allouch volleyde de bal voor de 1-1- loeihard met links achter de kansloze Manuel Hogewoning uit een mooie stiftpass van Prea. Met nog 8:34 op de klok werd het zelfs van dichtbij 1-2 via Karim Bali uit een wat makkelijk door de verder goed fluitende Juroen Koene gegeven vrije trap. Het leek erop dat LEBO-verdediger Omar Tissoudali en FC Eindhovenaanvaller Martinus elkaar wederzijds duwden. Gelukkig viel in de eerstvolgende aanval al weer de 2-2 via een mooi puntertje van Appie el Azhari na een slim steekpassje van Cihan Ozcan. Daar bleef het in de eerste helft bij, ondanks verschillende kansen over en weer, waarbij vooral twee mooie acties van Ike Neil opvielen. En helaas werd een mooie goal van Nouredinne Oulad ben Youssef niet gehonoreerd, omdat al afgefloten was voor een vrije trap van LEBO.

De 2-2 bleef ook in de tweede helft erg lang op het scorebord staan. Maar dat betekende bepaald niet dat sprake was van een saaie wedstrijd. Het spel golfde op en neer, waarbij Eindhoven wat solider speelde en meer balbezit had, terwijl LEBO ondanks veel balverlies de betere kansen had vanwege het meer opportunistische spel. Met nog een kwartier te gaan kreeg LEBO een grote kans op de voorsprong via een strafschop na hands van Mo Allouch op een schot van Nouredinne Oulad ben Youssef. Voorafgaand hieraan speelde Nouredinne met een paar prachtige bewegingen bijna de hele Eindhovense verdediging uit. Helaas stopte Pieter Grimelius de harde inzet van Cihan Ozcan.

Met nog 5:53 te gaan viel dan eindelijk de 3-2: Ike Neil schoot de bal uit een hoekschop van Appie el Azhari onberispelijk in de kruising. Direct hierna besloot FC Eindhoven coach Moreno een 5e veldspeler in te zetten. Dat werd haast onmiddellijk afgestraft door Cihan Ozcan die de bal vanuit de eigen cirkel net naast het lege Eindhovense doel schoot. Met nog 4:58 te gaan sloeg Illias el Attabi de bal met de hand in het LEBO-doel. Niet erg slim, want dit was de 6e overtreding van FC Eindhoven. Younes Makraou toonde vervolgens zijn klasse door de 10-metertrap feilloos voor de 4-2 te benutten. Met nog een kleine 3 minuten op de klok gooide Oranje- en LEBO-aanvoerder Zaïd el Morabiti de wedstrijd in het slot via een individuele actie. Vlak voor de middenlijn aan de rechterkant van het veld zette hij Karim Bali voor schut via een mooie passeeractie en schoot daarna langs de uitkomende Grimelius de 5-2 laag in de linkerhoek binnen. De 5-3 uit een afstandsschot van diezelfde Bali gaf FC Eindhoven met dik twee minuten te gaan nog enige hoop. Maar die hoop verdween nadat Younes Makraou in de laatste minuut wel het lege Eindhovense doel wist te vinden na balverovering en zo de 6-3 eindstand op het bord zette. Man of the match –die qua scoreverloop veel op de wedstrijd tegen TPP Rotterdam leek- was Ike Neil, maar eigenlijk had dat het hele team moeten zijn.