Asv Lebo wint ruim bij Groene Ster Vlissingen: 3-9

Na de fantastische kraker tegen ’t Knooppunt en de monsteroverwinning op z.v.v. Den Haag stond nu de verre uitwedstrijd tegen Groene Ster Vlissingen op het programma. De vraag was of Lebo voor de derde keer op rij zou kunnen vlammen.

Daar zag het in de eerste helft bepaald niet naar uit. De spelers van Calvin Blankendal leken de lange busrit slecht verteerd te hebben en speelden de eerste helft erg matig en slordig. Omdat Groene Ster volledig in de malaise deelde, waren de eerste twintig minuten niet om aan te zien. Het enige doelpunt in de eerste helft was illustratief voor het niveau. In de tiende minuut scoorde Younes Makraou de 0-1 uit een individuele actie die eigenlijk mislukte. Hij kreeg de bal via verschillende benen mee en kon door dat gelukje een 1-2 met Cihan Ozcan opzetten en eenvoudig scoren. De voorsprong bij rust was overigens wel verdiend, want Lebo was duidelijk de bovenliggende partij en gaf eigenlijk geen enkele kans weg.

De tweede helft leek een vervolg te worden van de eerste helft. Lebo was ook nu wat sterker en dat kwam tot uiting in de 0-2 die wederom door Younes Makraou gemaakt werd met een strak schot in de korte hoek na drie minuten. Dat doelpunt werd enkele minuten later gevolgd door de 0-3 van de voet van Zaïd el Morabiti uit een mooie counter na een assist van wederom Cihan Ozcan. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, omdat Groene Ster nog steeds weinig tot niets wist af te dwingen. Maar daar kwam met nog 9 minuten te gaan ineens verandering in, omdat Saïd Bouzambou uit het niets binnen 15 seconden met twee schoten de 1-3 en 2-3 aantekende. En even later had zelfs de 3-3 kunnen vallen. Gelukkig viel dat doelpunt niet en met nog 7’17 te gaan speelde Omar Tissoudali zich mooi vrij in de rechterhoek en bood Ike Neil een niet te missen kans op de 2-4. Toen vlak daarop Ilias Ayanou Younes Makraou een knappe assist gaf voor de 2-5, was de marge weer hersteld. En dat alles binnen een tijdsbestek van iets meer dan 2 minuten: typisch zaalvoetbal!

Groene Ster gaf echter nog niet op en wisselde direct de keeper voor een extra veldspeler. Dat leidde tot de 3-5 na balverlies van Ike Neill na een balverovering . Maar diezelfde Ike Neil boorde de laatste Vlissingse hoop de grond in door een minuut later zijn fout te herstellen na wederom een balverovering door keurig van grote afstand het lege doel te vinden voor de 3-6. Dat kunststukje lukte Lebo-goalie Manuel Hogewoning even later niet. Anders had hij zijn eerste doelpunt in dienst van Lebo aan kunnen laten tekenen. De laatste minuten wist Lebo nog aan het doelsaldo te werken. De 3-7 werd gemaakt door Omar Tissoudali uit een lekker passje van Ike Neil; de 3-8 door Cihan Ozcan met een kopbal na een goede assist van Zaïd el Morabiti en de 3-9 weer door Zaïd el Morabiti uit een prima assist van Ilias Ayanou.

Met in de eerste seizoenshelft alleen nog de kraker tegen FC Marlene te gaan, staat asv Lebo er redelijk voor. De uitslag van die laatste thuiswedstrijd is echter wel van groot belang. Wint Lebo dat doen we volop mee voor de play offs, verliezen we dan laten we een concurrent dichterbij komen en wordt het behalen van de play offs een stuk lastiger. Kom daarom allemaal naar de sporthallen Zuid om asv Lebo te steunen bij het behalen van de winst tegen FC Marlene!

Bekijk de samenvatting, gemaakt door zaalvoetbal.nu