Sporthallen Zuid was zaterdag 9 oktober het toneel voor de eredivisiewedstrijd tussen a.s.v. LEBO en het gepromoveerde GZV/Watergras uit Gouda. Met 2 gewonnen thuiswedstrijden en de nederlaag bij TPP startte a.s.v. LEBO met 6 uit 3 en de gasten hadden 5 punten verzameld uit hun 4 wedstrijden waaronder de knappe uitoverwinning bij TPP. Het beloofde dus geen walk-over te worden.

A.s.v. LEBO startte met het vaste 1e blok, bestaande uit Zaid, Youssef, Achraf en Cihan. De wedstrijd begon met enkele schoten uit de 2e lijn van de gasten die van het team van Calvin Blankendal de bal mochten hebben en het spel mochten maken. In de 3e minuut werd een corner van Zaid gepromoveerd tot doelpunt door Cihan die de bal hard en strak in de bovenhoek schoot en kwam LEBO uit het niets op een voorsprong.

De openingstreffer was een feit en de gasten bleven voetballen en kregen wat kleine kansjes maar de sterk keepende Manuel Hoogewoning stond hield zijn goal uitstekend schoon. De gasten combineerden goed en hadden goede acties langs de lijn maar de rugdekking bij LEBO was prima op orde. LEBO kwam steeds meer in de wedstrijd en het 2e blok, bestaande uit Ike, Romario, Soufian en Ilias, deed niet veel onder voor het 1e. In de 13e minuut was het wederom een dode spelsituatie die tot een doelpunt leidde. Achraf nam de corner die Zaid knap in de bovenhoek schoot maar een belangrijk aandeel in dit doelpunt was weggelegd voor de bij LEBO teruggekeerde Ilias die een mooi blok neerzette waardoor Zaid net dat beetje ruimte had om uit te halen. Watergras nam iets meer risico en LEBO kwam er met mooie counters sterk uit. Bij een goede onderschepping van Achraf, die langs de lijn Zaid vond, kwam de 3-0 tot stand waarbij Zaid goed zag dat de keeper uit zijn doel was gekomen en de bal over zijn uitgestoken rechterbeen wipte. Gedurende de wedstrijd werden aan beide kanten wat overtredingen gemaakt, in een verder zeer sportief duel, en 1 minuut voor rust kreeg Watergras de 6e overtreding tegen en mocht Achraf aanleggen vanaf 10 meter, met als resultaat de 4-0. Hard en zuiver in de rechterhoek, de keeper stond genageld aan de grond. Dat leek een heerlijk uitgangspunt te zijn om mee de kleedkamers in te nemen maar de gasten wisten het net, via een bal door het midden, toch te vinden in de laatste minuut. Weliswaar in 2e instantie na een redding van Manuel waarbij hij in het gezicht werd geraakt maar gelukkig kon hij de wedstrijd voortzetten en kwam de rust als geroepen.

Na rust begon Watergras aan de inhaalrace maar echt gevaarlijk en spannend werd het niet. Als de gasten al door de sterke verdediging kwamen (met name Ilias stond zeer sterk te verdedigen en Zaid zette alles als captain en international goed neer) stond Manuel zijn mannetje en hij werd ook achteraf gekozen tot man of the match. In de 23e minuut werd duidelijk dat dit een doelpuntrijk duel zou worden. Zaid scoorde zijn 3e van de avond na een mooie uitbraak waarbij Achraf de bal speelde naar Ike die bij de 2e paal de bal direct doorspeelde naar Zaid, die op zijn beurt de bal vrij kon intikken bij de andere paal.

De gasten kwamen echter snel terug met een goed uitgespeelde één-twee die prachtig via de paal in de verre hoek verdween. Met nog 14 minuten te spelen, was nog niks beslist. De wedstrijd golfde op en neer maar echt grote kansen leverde dit niet op. Beide ploegen speelden slordig en waren in de afronding soms ongelukkig. Wederom een dode spelsituatie die leidde tot de 6-2 en wat voor één. Zaid nam de vrije trap en speelde de bal naar Cihan die een overstap maakte en de bal aan Achraf liet. Achraf dreigde met zijn verwoestende rechter, kapte naar zijn linker en schoot de bal in de verre hoek. 3 minuten later was Cihan wederom weer betrokken bij de 7-2. Na zijn lichaam sterk te hebben gebruikt aan de zijlijn krijgt hij de bal bij de 2e paal waar Achraf de bal wederom met zijn linkerbeen in kan tikken en zo de 2e man wordt die deze avond een hattrick maakt. Deze wedstrijd stond ook in het teken van 2 debutanten. Hicham Aklalouch kon zijn debuut maken nadat Nouredinne geblesseerd uitviel. Vanuit deze plek wensen wij Nouredinne veel sterkte bij zijn herstel. De andere debutant is Nossayr el Aakel die onder andere tijdens trainingen en wedstrijden met a.s.v. LEBO 2 indruk maakte. Hicham luistere zijn debuut bijna met een doelpunt op (stift ging net over) maar de assist op Zaid die zijn 4e van de avond maakte in de 36e minuut, na een dubbele één-twee was van grote schoonheid en Zaid wees ook terecht met zijn vinger naar Hicham die het applaus van de toeschouwers in ontvangst nam.

De laatste minuten van de wedstrijd waren slordig van beide kanten en daarmee werd ook de 3e thuiswedstrijd van het seizoen met een overwinning afgesloten. A.s.v. LEBO steeg met deze overwinning naar de 2e plaats in de eredivisie. De volgende wedstrijd is op vrijdag 16 oktober, uit tegen Volendam. De aftrap is om 20.45 en wij hopen dan ook op uw aanwezigheid en support.

 

Later meer foto’s en een uitgebreide video samenvatting!

 

Schermafbeelding 2015-10-10 om 10.46.57

(Cihan schiet de 1-0 binnen)