a.s.v. LEBO verslaat Volendam met 8-2

Op de weg naar de play offs was zvv Volendam de volgende opponent van a.s.v. LEBO. Een team dat aanzienlijk beter speelde dan de plek op de ranglijst deed vermoeden. Dat er een gat van maar liefst 20 punten tussen beide teams zat, viel in de wedstrijd niet te constateren. Voor het overgrote deel van de wedstrijd was sprake van een redelijke gelijk opgaande strijd, waarin Lebo weliswaar de boventoon voerde, maar enorm moest oppassen voor de geslepen counters van de tegenstander. Na een 1-0 ruststand speelde LEBO in de tweede helft in een hogere versnelling en dat resulteerde in een eindstand van maar liefst 8-2. En doordat Hovocubo verloor van Groene Ster staan de Blankendalse Boys nu echt met anderhalf been in de play offs: de voorsprong op nummer 5 Groene Ster is nu met nog 5 wedstrijden te gaan 10 punten.

De eerste helft liet een wat moeizaam combinerend LEBO zien dat nauwelijks in staat bleek de erg stugge 3-1 verdediging van Volendam te ontrafelen. En Volendam toonde aan over een gevaarlijke counter te beschikken. Gelukkig etaleerde Manuel Hogewoning weer zijn gebruikelijke vorm door een paar prima reddingen te verrichten. Het bleef daarom erg lang 0-0. Daar bracht aanvoerder Zaïd el Morabiti vlak voor rust verandering in door een mooie individuele ‘Robben-actie’ van de rechterkant: met de bal aan de linkervoet vanaf rechts naar binnen trekken, dreigen met schieten, maar lang genoeg wachten tot er voldoende ruimte is om de bal verwoestend hard in de rechterbovenhoek te rammen voor de 1-0.Met nog enkele seconden te gaan kreeg LEBO bijna iets teveel van het goede, maar Cihan Ozcan zag zijn poging na een flitsende aanval gestopt door de degelijke Volendamse sluitpost.

 

Amsterdam,Vrijdag 26 feb 21.15 uur sporthallen Zuid, zaalvoetbal eredivisie ASV Lebo-Volendam,op de foto nr.8 in actie Zaid El  Morabiti  van  Asv Lebo,hij scoorde vier doelpunten hij op de foto TAV:DE Amsterdam-sport foto's voor verhaal van Benny Ruff Foto's Richard Mouw

In de tweede helft ging LEBO furieus van start: Appie el Azhari school al na 20 seconden op de paal en in de eerste minuut volgen nog twee andere grote kansen. Het duidelijke overwicht van LEBO resulteerde met nog 16:38 op de klok in de 2-0, wederom van de voet van ZaÏd el Morabiti via een geplaatst schot na een goede assist van Youssef Makraou. Helaas kon LEBO niet doordrukken en viel twee minuten later de 2-1 van Volendam na een prima uitgespeelde aanval Toen Cihan Ozcan enkele minuten met een briljant afstandsschot uit de draai vanaf de linkerzijlijn de 3-1 binnenschoot en Ilias Aynaou ruim een minuut later de 4-1 maakte uit een assist van alweer Zaïd el Morabiti die in een scrimmage zijn rust bewaarde, leek het er op dat de wedstrijd gespeeld was. Maar Volendam maakte duidelijk nog niet op te willen geven via een razendsnelle prachtige counter die tot de 4-2 leidde.

 

Amsterdam,Vrijdag 26 feb 21.15 uur sporthallen Zuid, zaalvoetbal eredivisie ASV Lebo-Volendam TAV:DE Amsterdam-sport foto's voor verhaal van Benny Ruff Foto's Richard Mouw

Toen met nog iets minder dan zeven minuten te gaan Cihan Ozcan uit een corner de 5-2 binnen knalde werd wel duidelijk dat Volendam veel risico moest gaan nemen om nog een punt uit Amsterdam mee te nemen. Het kwam dan ook niet tot een herhaling van de uitwedstrijd waarin Volendam nog van 3-6 tot 6-6 terugkwam. Met nog 5 minuten te gaan wisselde Volendam de keeper voor een extra veldspeler. En dat werd een halve minuut later door Zaïd el Morabiti afgestraft met een geplaatst schot dat de Volendamse vliegende keep kansloos liet en aan alle twijfel een einde maakte. Twee minuten na zijn 6-2 bekroonde man of the match Zaïd el Morabiti zijn wedstrijd met zijn vierde goal voor de 7-2. Hierna gaf Volendam zich echt gewonnen. Dat gaf Calvin Blankendal de gelegenheid onze youngsters wat speeltijd te gunnen. En Nossayr El Akel, Hicham Aklalouch en Revelinio Slijters lieten zien daar ook wel klaar voor te zijn. Met de 8-2 uit een voorzet van de onzelfzuchtige Ike Neil mocht Revelinio Slijters zelfs zijn debuutgoal voor het eerste van LEBO vieren.

zaalvoetbal eredivisie ASV Lebo-Volendam

Met nog uitwedstrijden tegen ZVV Eindhoven, ZVV Den Haag en FC Marléne en thuiswedstrijden tegen Groene Ster en ’t Knooppunt voor de boeg, moet het toch gek lopen wil LEBO de play offs niet voor de tweede keer in successie gaan halen.

*Foto’s van Richard Mouw