Na het landskampioenschap pakte LEBO gisteren voor zo’n 500 man publiek in de Sporthallen Zuid de tweede mooie prijs in 2016: de Supercup. Bekerkampioen en grote Amsterdamse rivaal ’t Knooppunt moest er na een doelpuntloze eerste helft na rust met 5-2 aan geloven. Een knappe prestatie van het team van coach van het jaar Calvin Blankendal dat routiniers als Zaïd el Morabiti, Appie el Azhari, Omar Tissoudali en Ashraf Azzouz moest missen.

10-09-2016 ZAALVOETBAL: SUPER CUP: ASV LEBO- T KNOOPPUNT: AMSTERDAM Foto: Sander Chamid

Ilias Aynaou scoort de 1-0 direct na rust.
Foto: Sander Chamid KNVB/MEDIA

Afgelopen seizoen speelden beide ploegen ook al tegen elkaar in een zinderende finale om het landskampioenschap. Uiteindelijk moesten er toen 16 penalty’s aan te pas komen na een 2-2 eindstand en een 3-3 stand na verlenging. Ook toen trok a.s.v. LEBO aan het langste eind.

De eerste helft startte LEBO tegen een Knooppuntblok met maar liefst drie oud-LEBO-jeugdspelers: Appie Attahiri, Ilias Bouzit en Nouredinne Oulad ben Youssef. ’t Knooppunt bleek de gehele eerste helft iets sterker, maar wist het lichte overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Dat kwam mede door het uitstekende verdedigende werk van LEBO met een bijna onpasseerbare Manuel Hoogewoning op doel.

De tweede helft sloeg echter direct de vlam in de pan, toen LEBO al na 13 seconden wist te scoren. Onze youngster Mouad Belhacen zette goed door op het middenveld en wist al vallend met het puntje van zijn teen op links Ike Neil te bereiken. Diens strakke voorzet kon door de insprintende Ilias Ayanou in de 1-0 omgezet worden. Direct hierop viel bijna de gelijkmaker, maar Manuel Hoogewoning wist tot tweemaal toe inzetten van dichtbij te keren; eenmaal met een niet nader te noemen lichaamsdeel. In de vijfde minuut was er alweer een prachtige LEBO-aanval te bewonderen. Cequino Esajas wist op links de zich goed vrijlopende Hicham Aklalouch te bereiken en Soeremly Tevrede wist uit zijn voorzet de 2-0 binnen te tikken.

10-09-2016 ZAALVOETBAL: SUPER CUP: ASV LEBO- T KNOOPPUNT: AMSTERDAM Foto: Sander Chamid

Soeremly Te Vrede scoort de 2-0
Foto: Sander Chamid KNVB/MEDIA

Het spel golfde hierna op en neer, waarbij aan beide kanten grote kansen niet benut werden. Met nog een kleine 6 minuten te gaan, deed Knooppunt-aanwinst Zouggaghi de spanning verder toenemen door met een mooie halve omhaal de 2-1 te maken. ’t Knooppunt drong hierna meer en meer aan en LEBO leek geen gebruik te willen maken van de ruimte die dit bood door steeds na balverovering verkeerde keuzes te maken. Met nog 2’59’’ op de klok werd dit afgestraft door een andere nieuwe speler van Knooppunt. Hitou ramde de 2-2 naar binnen na een slim steekpassje.

10-09-2016 ZAALVOETBAL: SUPER CUP: ASV LEBO- T KNOOPPUNT: AMSTERDAM Foto: Sander Chamid

Keeper Manuel Hogewoning verkeerde weer in bloedvorm en werd door het team tot Man of The Match verkozen!
Foto: Sander Chamid KNVB/MEDIA

Tot groot plezier van de LEBO-aanhang, kon LEBO-aanvoerder Ike Neil een minuut later de 3-2 maken na een goede uitworp van Manuel Hoogewoning. Zijn schot leek houdbaar, maar de doorgaans ijzersterk keepende Manuel Kuijk wist het desondanks niet te keren. Uiteraard nam Knooppunt coach Carmello Niedu direct hierna maatregelen door El Ghanoutti als 5e veldspeler in te brengen, maar dit mocht ’t Knooppunt niet baten. Alweer Ike Neil wist met nog 24 seconden te gaan na balverlies de 4-2 aan te tekenen door de bal in het lege doel aan de andere kant te plaatsen. De 5-2 van alweer Soeremly Tevrede na wederom balverlies van ’t Knooppunt werd door veel van de  teleurgestelde Knooppuntfans al niet meer gezien.

Na deze mooie seizoensopening, de twee wedstrijden in het kader van de BE-NE cup en de voorronde Champions League in Wenen, wacht LEBO komende week al de eerste competitiekraker in de vorm van de uitwedstrijd bij FC Marlène.

Calvin Blankendal is blij met de Supercup:” Dit is een echte team prestatie. We missen 4 belangrijke spelers en als je ziet hoe de jeugdspelers opstaan en iedereen keihard voor elkaar werkt, kan ik alleen maar genieten”.

 

Bewaren

Bewaren