a.s.v. LEBO dendert over z.v.v. Den Haag heen: 14-2

Na de fantastische kraker tegen ’t Knooppunt was de vraag hoe Lebo zich zou houden tegen de nummer laatst op de ranglijst van de eredivisie zaalvoetbal, z.v.v. Den Haag. In twee eerdere wedstrijden tegen lager geklasseerde teams hadden de spelers van Calvin Blankendal punten gemorst. Gelukkig lieten zij in deze wedstrijd zien hiervan geleerd te hebben. Van de eerste tot de laatste minuut werd met grote inzet gespeeld. De arme spelers van Den Haag hielden lang vol, maar stortten uiteindelijk volledig in door de druk die a.s.v. Lebo continue zette.

In de derde minuut scoorde Ike Neil uit zijn tweede doelpoging de 1-0 met een hard hoog schot. De 2-0 volgde zeven minuten later. Het was wederom Ike Neil die een vrije scoringskans benutte n na een snelle spelhervatting van Appie el Azhari. Kort hierop was het Appie el Azhari zelf die na een mooie combinatie via een prachtige stift de 3-0 aantekende. Tussen deze doelpunten door creëerde LEBO meer dan tien grote kansen. Het rendement was achter niet om over naar huis te schrijven. Enkel minuten voor rust wist Den Haag terug te komen tot 3-1 doordat er even niet fel genoeg verdedigd werd. Gelukkig wist Cihan Ozcan geheel op eigen kracht na de bal op eigen helft veroverd te hebben door de benen van de keeper van Den Haag de 4-1 tot stand te brengen.

In de tweede helft maakt Omar Tissoudali in de eerste minuut de 5-1 na een fluwelen 1-2 met Ike Neil. Daarmee bleek het verzet van de Hagenaars gebroken en begon het doelpunten te regenen:

  • Zaïd el Morabiti: 6-1, met een afstandsschot ;
  • Ashraf Azzouz: 7-1, na een geblokt schot van Appie el Azhari;
  • Appie el Azhari: 8-1, na zelf de bal veroverd te hebben;
  • Eigen doelpunt Den Haag: 9-1; een doelpunt dat eigenlijk op naam van Omar Tissoudali zou moeten staan;
  • Nog een eigen doelpunt Den Haag: 10-1;
 • Doelpunt Den Haag na balverlies Lebo: 10-2
 • Younes Makraou: 11-2 na een schitterende aanval op assist van Omar Tissoudali;
 • Younes Makraou: 12-2 na een mooie break;
 • Zaïd el Morabiti: 132 uit een counter; en
 • Younes Makraou: 14-2 uit een tienmetertrap waarbij hij liet zien dat die niet altijd steenhard hoeven te worden ingeschoten.

Zoals al aangegeven, liet asv Lebo deze wedstrijd zien de volledige speeltijd met hoge intensiteit te kunnen spelen. Dat maakt een wedstrijd zeer aantrekkelijk om naar te kijken. Hoewel de uitslag dat niet aangeeft, ligt het rendement van het team nog niet zeer hoog. Als de spelers nu ook nog bij het afmaken van de kansen dezelfde scherpte  op gaan brengen als bij het veldspel, zal het voor ieder team uit de Eredivisie een lastige opgave worden om Lebo te verslaan.