De laatste reguliere wedstrijd van het seizoen tegen CFE Eindhoven was voor AORC /Lebo Vastgoed 1 alleen nog maar van belang voor de eindstand. We volstaan er hier mee te melden dat de uitslag van deze wedstrijd 4-10 was. Hierdoor belandt AORC op de derde plaats in de eindstand. En moeten we tegen nummer 2 De Hommel in een best of three uit gaan maken wie er tegen CFE Eindhoven of stadgenoot ’t Knooppunt om het landkampioenschap gaat spelen. AORC begint met een thuiswedstrijd op 1 mei, waarbij we natuurlijk zoveel mogelijk steun kunnen gebruiken. De terugwedstrijd is in de Maaspoort in Den Bosch op 8 mei. Een eventuele beslissingswedstrijd vindt op 11 mei plaats; eveneens in Den Bosch.

Na de vorige vier seizoenen steeds op de frustrerende vijfde plaats geëindigd te zijn, lukte het AORC dit seizoen dan eindelijk om de play offs te bereiken. Vooral in de thuiswedstrijden werd een ijzersterke reeks neergezet. Van de 10 wedstrijden werden er maar liefst 8 gewonnen. Gelijkgespeeld werd er in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Groene Ster. En de nederlaag in de laatste wedstrijd deed er eigenlijk niet meer toe deed. Alleen jammer dat daardoor niet de ongeslagen thuisstatus gehandhaafd kon blijven.

Ook in de uitwedstrijden deed AORC het prima. Van de 10 uitwedstrijden werden er 4 gewonnen; 2 gelijkgespeeld en 4 verloren. Alleen de uitnederlaag tegen CFE Eindhoven was een duidelijke. De overige 3 wedstrijden werden slechts met 1 doelpunt verschil verloren.

De vraag waarom het AORC dit jaar wel lukte en de voorgaande jaren niet, is niet eenvoudig te beantwoorden. De tegenstand was zeker niet minder dan voorheen. Wat opviel is dat dit seizoen het team in vrijwel alle wedstrijden een stabiele indruk maakte en nooit in paniek is geraakt. Er is geen werkelijke uitblinker aan te wijzen. Iedere wedstrijd stonden er weer andere spelers op om het verschil te maken. Als er een uitblinker aangewezen moet worden is dat het TEAM.

Dat team hield in veel wedstrijden het hoofd koel. Zo werd er in spannende thuiswedstrijden met 3-2 gewonnen van TPP Rotterdam en van ’t Knooppunt; met 5-4 van Hovocubo en met 4-3 -met een doelpunt in de laatste 30 seconden- van de Hommel. Allemaal spannende wedstrijden die het aanzien meer dan waard waren. Van de uitwedstrijden is vooral de wedstrijd tegen Marléne cruciaal geweest, waarin een 5-2 achterstand in de laatste drie minuten werd omgezet in een 5-5 gelijkspel.

Voor deze uitstekende teamprestatie verdienen alle spelers een groot compliment. En datzelfde geldt natuurlijk ook voor de begeleidingsstaf onder aanvoering van coach Calvin Blankendal. Calvin wist in zijn eerste seizoen al een kroontje te zetten op het jarenlange voorbereidende werk van zijn voorganger Mo Bouchibti. Of dit een grote kroon zal worden, zullen de komende wedstrijden ons leren. De krachtsverschillen tussen de vier kampioenskandidaten zijn niet groot. Het beloven dus spannende wedstrijden te worden, waarbij AORC goede kansen heeft, als het –zoals het hele seizoen al het geval was- als een TEAM blijft spelen.