Stichting AORC-Lebo en het Calvijn met Junior College werken nauw samen om leerlingen uit de wijk op te leiden. Leerlingen van het Calvijn met Junior College worden opgeleid met een JSB diploma (Jeugd Sport Begeleiders cursus). Met deze diploma op zak, worden ze ingezet als Topscore assistent trainer/coördinator en bijvoorbeeld de basisscholencompetities en andere sport activiteiten via Stichting Aorc-Lebo.

 

Afgelopen woensdag 21 januari hebben de deelnemers van de jeugdsportbegeleiders cursus (door sportservice) hun certificaat ontvangen.  Sportservice is onder de indruk van de presentaties en ontwikkeling van de deelnemers!

Deze leerlingen kunnen in de toekomst daarom makkelijker instromen naar sportopleidingen.

De volgende leerlingen zijn geslaagd voor de JSB cursus:

 

SAbri Yacoubi

Ercan Mengelmans

Youssri Ait Ouarg

Enes Varol

Amine el Ghzaoui

Soufyan el Otmani

Najim el Yarchouhi

Illias Benjelloun

Ugur Eyuboglu

Hieronder Informatie over de jsb cursus.

Tijdens de cursus Jeugd Sport begeleiding worden de deelnemers door een gekwalificeerde docent opgeleid tot jeugd-sportbegeleider. Tijdens deze cursus leren de deelnemers hoe zij kunnen ondersteunen en begeleiden tijdens verschillende sportactiviteiten. Aan het einde ontvangen zij een certificaat. Met dit certificaat kunnen zij aan het werk als begeleider bijvoorbeeld bij sportactiviteiten die via stadsdelen of bij sportbuurtwerk georganiseerd worden.

Topscore Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam en biedt middelbare scholieren de mogelijkheid om tijdens en na schooltijd kennis te maken met meer dan 15 verschillende sporten. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om Topscore Assistent te worden. Een Topscore Assistent assisteert de trainer bij het maken en begeleiden van de trainingen of de schoolcoördinator met het organiseren van evenementen en het maken van foto’s en stukjes tekst voor in de schoolkrant.

Wat is een warming-up? 
De cursus Topscore Assistent JSB (Jeugdsportbegeleider) is een kennismaking voor de Topscore Assistenten met het vak van sportinstructeur. In 8 weken leren zij de principes van het geven van een sportles. Hoe sta je voor een groep? Wat is een warming-up? Hoe organiseer je een leuk spel? Dat zijn uitdagingen voor de jongeren die aan de cursus deelnemen.

“Men verwacht echt wat van je” 
“Bij de cursus komen de jongeren vrijwel direct zichzelf tegen”, legt cursusleider van Topscore Amsterdam uit: “Als je voor een groep staat kijkt iedereen je aan. Men verwacht echt wat van je. Zelfverzekerd voor een groep staan. Dat doe je dus niet zomaar, maar je kan dat wel leren. De komende weken gaan we daaraan werken. Door het geven van korte lesjes aan elkaar leren we de jongeren hun schaamte overwinnen en zichzelf te presenteren als een echte sportleider. Hier leer je je talent als sportleider ontdekken en ontwikkelen. Het is een eerste stap in de richting van een ROC sport & bewegen opleiding, het CIOS of de ALO”.