AORC/Lebo vastgoed wint ook van TPP en nadert de play offs: 3-2

In een goed gevulde Hal 2 van de Sporthallen Zuid wist AORC /Lebo Vastgoed in een niet al te beste, maar wel zeer spannende wedstrijd aan de goede kant van de score te blijven. Daarmee werd de voorsprong op TPP van 6 naar 9 punten vergroot en komen de play offs voor Calvin Blankendal en zijn selectie steeds meer in zicht.

De 250 toeschouwers, onder wie voor het eerst een grote groep door het AORC-bestuur uitgenodigde familieleden en goede vrienden van de AORC-spelers, zagen een voor de laatste kans vechtend en daarom fel startend TPP dat verschillende kansjes creëerde . Maar AORC-sluitpost Pascal Doest toonde zich zoals gebruikelijk weer een uiterst betrouwbare sluitpost. Na enkele minuten wist AORC zich wat aan de druk te onttrekken en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Naarmate het einde van de eerste helft naderde kwamen de AORC-ers beter en beter in de wedstrijd. Zo werd een prachtig wippertje over grote afstand van Zaïd el Morabiti door Adil Salih uit een moeilijke hoek helaas op de paal en niet in het doel geschoten. En in de laatste minuut schoot Younes Makraou –op links vrijgespeeld- eerst van buiten de cirkel op de rechterpaal en in de volgende aanval gleed hij een strakke voorzet net niet binnen, maar op de linkerpaal. Met de 0-0-ruststand konden beide teams niet ontevreden zijn, hoewel de grootste kansen toch voor AORC waren.

In het begin van de tweede helft ging AORC door waar het de eerste helft gestopt was. In de eerste minuut al wist Ashraf Azzouz zich na een lange, uitzichtloos lijkende, actie toch heel goed vrij te draaien. Daardoor kon hij de zich goed vrijlopende Ike Neil aanspelen die alleen voor de keeper geen moeite had met het via de buitenkant rechtervoet aantekenen van de 1-0. Vlak daarna viel bijna de 2-0 maar helaas raakte Pablo Blanco na een vloeiende aanval de paal. Ondanks een duidelijk overwicht van AORC viel toch de 1-1. De onder druk gezette Omar Tissoudali realiseerde zich niet dat de bal niet voor een tweede keer op Pascal Doest mocht worden teruggespeeld. De resulterende vrije trap werd goed breed gelegd en het was voor Lachsen Bouyouzan niet lastig om de gelijkmaker binnen te schuiven.

Dit was de inleiding tot een hectische slotfase met kansen over en weer, waarbij AORC toch licht de bovenliggende partij was. Zo schoot wederom Ike Neil de bal uit een door Romario Rietveld doorgekopte bal hard op de paal van het Rotterdamse doel. Diezelfde Ike Neil was belangrijk voor het weer op voorsprong komen van AORC. Hij wist namelijk door goed doorzetten de bal in de linkerhoek te veroveren en Omar Tissoudali te vinden. Die speelde de vlak voor de TPP-doelman staande Pablo Blanco aan. En onze goleador tikte de bal met zijn rug naar het doel van dichtbij met links achter zijn standbeen langs voor de 2-1 binnen. Toen daarna Zaïd el Morabiti via een goede pass Pablo Blanco vond die via de draai de inlopende Ike Neil aanspeelde zodat die de 3-1 kon binnenlopen, leek de wedstrijd gespeeld. In de laatste 5 minuten probeerde TPP het nog wel met een extra veldspeler voor de keeper, maar deze tactiek leek AORC niet te verontrusten. De ploeg is inmiddels verdedigend zo gegroeid –met Adil Salih als slot op de deur- dat het ook met een man meer niet eenvoudig is om kansen tegen ze te creëren. Desondanks wist Lachsen Bouyouzan nog de 3-2 te maken. Maar verder liet AORC het eenvoudigweg niet komen.

Door de kleine maar niet onverdiende winst in deze belangrijke wedstrijd, doet AORC goede zaken in de race naar de play offs. Met nog 5 wedstrijden te gaan, staan we derde met 4 verliespunten meer dan koploper FCK/De Hommel en 3 verliespunten meer dan FC Eindhoven. Stadsgenoot ’t Knooppunt staat 5 punten achter AORC met een wedstrijd minder gespeeld. Hovocubo, dat won van De Hommel, heeft 8 verliespunten meer en FC Marlene en TPP beide 9 verliespunten.

Het blijft echter zaalvoetbal en daarin is veel, zo niet alles, mogelijk. Zeker ook, omdat er nog de nodige toppers op het programma staan. Zowel De Hommel als FC Eindhoven komen nog op bezoek in Amsterdam en ook de derby tegen ’t Knooppunt moet nog voor de tweede keer gespeeld worden. De overige twee wedstrijden zijn tegen HV/Veerhuys en ZVV Eindhoven. Dat lijken op papier makkelijker tegenstanders. Maar ZVV Eindhoven wist in deze competitieronde wel ’t Knooppunt met 4-2 te verslaan. En Veerhuys is traditioneel nooit een eenvoudige tegenstander voor AORC.

Kom daarom allemaal op vrijdag 13 februari naar de Sporthallen Zuid om Calvin Blankendal en zijn mannen te steunen in hun race naar de play offs! Met winst tegen ZVV Eindhoven zou dan een volgende grote stap gezet worden.