In een met zo’n 250 man aardig gevulde Hal 2 van de Sporthallen Zuid versloeg AORC /Lebo Vastgoed de tweede Eindhovense Eredivisieclub met 5-0 na een 2-0 ruststand. Uitblinkers in de wedstrijd waren Pascal Doest en Pablo Blanco. Pascal hield op een geweldige wijze de nu. En Pablo scoorde maar liefst 4 keer, waarbij nummer 3 een echte beauty was. Na deze overwinning moet het wel erg gek gaan lopen, wil AORC de play offs niet halen.

ZVV Eindhoven maakte direct duidelijk niet voor een pak slaag naar Amsterdam gekomen te zijn en speelde voorzichtig vanuit een gesloten verdediging. AORC liet zich niet uit de tent lokken en viel daarom gedoseerd aan. Dat resulteerde in een wedstrijd die traag op gang kwam. In de eerste tien minuten viel eigenlijk alleen een grote kans voor Pablo Blanco te noteren. Zijn schot werd echter door de keeper van ZVV gepareerd.

Omdat het arbitrale duo strak floot, liep wel de foutenlast aan beide kanten snel op. Na 12 minuten stonden beide ploegen daarom al op 5 overtredingen. Dit resulteerde even later al in de eerste tienmetertrap voor AORC na een domme overtreding van ZVV dicht bij de AORC-cirkel. Het was Adil Salih die zich over deze klus ontfermde en de bal voor de 1-0 hard en onhoudbaar in de linkerbovenhoek joeg.

Schermafbeelding 2015-02-14 om 20.23.30

Kort hierop veroverde Younes Makraou de bal op eigen helft en zette Pablo Blanco na een korte rush goed vrij voor de keeper. Ook deze kans was echter niet aan Pablo besteed. Met iets minder dan 4 minuten te gaan viel het volgende doelpunt wel. Na een goed uitgespeelde aanval kwam wederom Pablo Blanco vrij voor de keeper en maakte nu wel de 2-0. In de laatste twee minuten van de eerste helft miste eerst Adil Salih zijn tweede tienmetertrap en wist Pascal Doest vervolgens een tienmetertrap van ZVV te keren. Ook had Pascal vlak hierna nog het geluk dat een Eindhovense aanval op de paal eindigde.

De tweede helft liet een geconcentreerd verdedigend en op de counter loerend AORC zien. En als er al een gaatje viel, was het Pascal Doest die dat steeds weer wist te corrigeren. Zélfs een strafschop in de zevende minuut na een overtreding van Zaïd el Morabiti in de eigen cirkel werd resoluut door hem gestopt. Doordat AORC niet wist te scoren op de counter bleef de wedstrijd lang spannend. Die spanning verdween toen een ZVV-er met nog 7 minuten te gaan zo onverstandig was om voor het doel langs uit te willen verdedigen. Pablo Blanco strafte deze fout genadeloos af door met zijn uitschuifbeen de 3-0 binnen te prikken. Een halve minuut later was de 4-0 een feit. Het was alweer Pablo Blanco die na een individuele actie inclusief panna de bal binnen punterde.

Schermafbeelding 2015-02-14 om 20.23.49

Hierna verving ZVV-coach Youssef El Baday zijn keeper door een vijfde veldspeler. Maar deze tactiek mocht niet baten. Alweer Pablo Blanco veroverde de bal op de achterste speler van ZVV en kon de 5-0 zo het Eindhovense doel in lopen. Het was een klein wonder dat in het restant van de wedstrijd geen doelpunten meer vielen. Zo bood Pablo Blanco, Younes Makraou de bal nog op een presenteerblaadje aan, maar deze niet te missen kans eindigde op een of andere manier toch nog in de armen van de ZVV-keeper. En toen de concentratie aan het einde bij AORC weg was, verrichte Pascal Doest nog enkele onmogelijke reddingen met een welverdiende shut-out als resultaat.

Hoewel de wedstrijd twee uitblinkers kende, was het toch vooral weer de prestatie van het team als geheel die voor het goede resultaat zorgde. Met nog 4 wedstrijden te gaan, staat AORC op een heel solide derde plek. Met 8 verliespunten minder dan nummer 5 Hovocubo en 9 verliespunten minder dan FC Marlene en TPP zijn de play offs dichterbij dan ooit. Het aftellen is begonnen…