Groene Ster –AORC/Lebo Vastgoed 5-9

In een met een kleine 500 toeschouwers goed gevulde sporthal Baskensburg is AORC prima aan de tweede seizoenshelft begonnen. Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen de Vlissingers die in 2-2 eindigde, liet AORC zien de nodige stappen gemaakt te hebben. De snelle openingsgoal van Groene Ster werd gelukkig al snel gevolgd door de 1-1 van Pablo Blanco (intikker) en de 1-2 via een ziedend afstandsschot van Ashraf Azzouz. Daarna golfde het spel op en neer en vielen er een tijdlang geen doelpunten te noteren, ondanks de nodige kansen aan beide zijden. Helaas voor AORC kwam onze Zeeuwse tegestander met nog zo’n 7 minuten te gaan op de 2-2 uit een goed opgezette aanval. Enkele minuten voor het rustsignaal wist alsweer Ashraf Azzouz de 2-3 binnen te tikken. En vanaf dat moment viel de organisatie bij Groene Ster weg. Het leek erop alsof men in de haast om weer gelijk te komen vergat om te verdedigen. Daarom liep AORC in enkele minuten uit naar een grote voorsprong, terwijl niet eens alle kansen benut werden. Ike Neil maakte uit een counter met een briljant stiftje de 2-4; Omar Tissoudali kon kort daarna de 2-5 binnentikken en Pablo Blanco maakte de 2-6. Daarmee leek bij rust de wedstrijd al gespeeld.

In de tweede helft was er weer meer balans tussen beide teams. Groene Ster probeerde nog wel iets aan de achterstand te doen door vroeg druk te zetten en fanatiek te storen. AORC was echter niet onder de indruk. En als de spelers hun vizier iets scherper hadden afgesteld, was de voorsprong verder opgelopen. Het leek nog even spannend te worden na de 3-6. Maar alweer Ashraf Azzouz boorde met de 3-7 de laatste hoop van Groene Ster de grond in. Nordinne ben Oulad Youssef maakte alleen voor de keeper op een keurige wijze de 3-8. Dit was het sein voor Calvin Blankendal om de degelijk keepende Nick van Teeffelen (een van de weinige zaalvoetbalkeepers die liggend op de grond met zijn hand bij de lat kan) voor de laatste minuten te vervangen door Marcel Ons. Als AORC-slotakkoord zette Ike Neil een prachtige kers op de taart door uit een counter met een nóg mooier stiftje dan bij zijn eerste goal de 3-9 te maken. De twee late tegengoals van Groene Ster die tot de 5-9 eindstand leidden, deden nog maar weinig af aan de feestvreugde.

AORC sluit hiermee 2014 af met een vierde plaats op de ranglijst. Dat is een compliment aan de spelers en de staf waard. Zal het AORC gaan lukken om na drie vijfde plaatsen in de voorafgaande seizoenen in 2015 wél de play offs te gaan halen

foto’s zijn gemaakt door Paul ten Hacken. klik HIER voor de foto’s op zijn site