AORC/Lebo Vastgoed 1- FCM Dichtbij 1: 6-2

In de tweede wedstrijd van het seizoen stond er direct een topper op het programma. De wedstrijden van AORC/Lebo Vastgoed tegen Marlene stonden in het verleden vrijwel zonder uitzondering garant voor goed en spannend zaalvoetbal. In het vorige seizoen wonnen beide teams beiden hun uitwedstrijd. En ook deze keer was sprake van een wedstrijd die alles bracht wat zaalvoetbal zo aantrekkelijk maakt. Helaas was het toeschouwersaantal te laag voor een wedstrijd van dit kaliber.

AORC - FCMDichtbij.nl juichen

(AORC/Lebo Vastgoed juicht na de 1-0 van Pablo Blanco)

Ondanks het ontbreken van enkele dragende spelers pakte Marlene direct het initiatief. De bal werd in een zo hoog tempo rondgespeeld dat het voor AORC moeilijk was om ertussen te komen. Doordat het eerste blok -aanvoerder Zaïd el Morabiti, Omar Tissoudali, Pablo Blanco en Younes Makraou- zich niet liet verleiden resulteerde dit echter niet in grote kansen voor Marlene. Sterker nog, de eerste grote kans was voor AORC. Younes (de oomzegger van de voor de nodige oud-spelers bekende Achmed) wist aan de linkerflank een pass te onderscheppen en kon daardoor vrij doorlopen naar het doel van onze Heerhugowaardse tegenstander. Zijn poging om Peter Rozenbeek op de cirkel te poorten werd echter door deze ervaren sluitpost doorzien.

Met 16.09 op de klok scoorde Pablo Blanco uit een corner van Zaïd el Morabiti met een goede loopactie gevolgd door een laag schot de 1-0. Het tweede blok, bestaande uit Adil Salih, Appie Al Azhari, Ashraf Azzouz en Romario Ritveld, dat kort hierna in het veld kwam, werd door Marlene teruggedrongen. Er vielen verschillende vrije trappen voor Marlene te noteren, waaronder een vanwege onreglementair terugspelen. Deze brachten echter –mede door het goede keeperswerk van Pascal Doest geen gevaar. Bijna viel ook de gelijkmaker, maar gelukkig raakte Jordy Tiktak met nog ongeveer 12 minuut 30 te gaan na een goede steekpass slechts de paal.

Het eerste blok dat er met nog ruim tien minuten te gaan weer inkwam, bleek in staat het initiatief weer over te nemen. Omar Tissoudali vond knap Pablo Blanco net over de middellijn. Die wist zich met een verdediger op zijn lijf toch goed vrij te spelen, waarna hij na enkele lange passen met een hard en laag schot de 2-0 kon maken. Het initiatief bleef hierna een tijd bij de Blankendal Boys, maar gescoord werd er niet meer. Een aanval via Younes; goed naar binnen komend, Pablo; een strakke voorzet uit het passje van Younes en Omar; goed inglijdend, maar net missend, had eigenlijk wel een beter lot verdiend.

AORC - FCMDichtbij.nl  Pablo Blanco scoort

(Pablo Blanco op weg naar de 2-0)

Met nog vier minuten te gaan kwam het initiatief weer meer bij de tegenstander uit Heerhugowaard te liggen. Een eerste doelpoging werd nog goed gekeerd door Pascal. Maar hij was met 2.43 op de klok totaal kansloos op een schot vanaf de kop van de cirkel van Tom Hofkamp die even iets te veel ruimte kreeg van de verdediging van AORC. De 2-1 bleef staan tot de rust hoewel beide teams in de laatste minuut nog een goede scoringskans kregen. Met deze stand mocht AORC niet ontevreden zijn. Het betere veldspel was van het balvaste Marlene. AORC was iets onrustiger aan de bal, maar verdedigde goed en wist het de tegenstander bij vlagen door goed druk te zetten erg moeilijk te maken.

De tweede helft startte voor wat beter gevulde tribunes. De eerste 6 minuten waren erg rommelig met veel balverlies over en weer. Het publiek zag veel lange uitworpen van beide keepers, omdat van beide kanten erg vroeg druk gezet werd. Langzaam kwam er echter weer wat meer lijn in het spel. De eerste kans was voor Marlene, maar Pascal wist het schot van de rechterflank goed te stoppen. Hierna volgden twee kansen voor AORC. Adil wist een pass van Appie door het midden net niet voldoende te controleren en Pablo zag een geplaatst schot na een mooie passeerbeweging op links eindigen op de knie van Peter Rozenbeek. Vlak hierna –met nog zo’n 12 minuten te gaan- zag Omar bij het nemen van een intrap Appie uit de rug van zijn tegenstander wegsluipen. En hij wist hem met een hoge lange pass te vinden. Appie al Azhari controleerde de moeilijke bal prachtig met links, liet hem twee keer stuiten en joeg hem op de derde stuit vervolgens voor de 3-1 snoeihard in de linkerbovenhoek. Dit prachtige doelpunt werd vlak hierop gevolgd door een zo mogelijk nog mooiere goal. Zaïd vond na twee bewegingen buitenom met een harde halfhoge no-look pass vanaf links uitblinker Pablo Blanco in de cirkel en via de binnenkant van diens rechtervoet was de 4-1 een feit. Het initiatief bleef hierna bij AORC, maar verder dan een schot op de rechterpaal van alweer Pablo Blanco kwam men niet.

AORC - FCMDichtbij.nl Younes Makraou

(Younes Makraou in actie)

Met de stand 4-1 was de wedstrijd nog niet gespeeld. Daarvoor was het krachtsverschil tussen beide teams te gering. Het was echter wel verrassend dat Marlene met nog 7 minuten te gaan de keeper al voor een vijfde veldspeler wisselde. Calvin Blankendal reageerde hierop door Adil voor Youssef te brengen. En het resulterende blok met Adil, Omar, Zaïd en Pablo bleek een door de Heerhugowaarders nauwelijks te nemen veste. Met nog 4 minuten te gaan onderschepte Omar Tissoudali de bal, bleef rustig en speelde Pablo aan, kreeg de bal weer terug en wipte die vervolgens van eigen helft over een speler van Marlene heen in het verlaten doel voor de 5-1. Dat het Marlene vervolgens wel lukte om de man-meer situatie uit te buiten en via Jeroen Kossen de 5-2 te maken, was alleen voor de statistieken van belang. Datzelfde gold voor de 6-2 van Adil Salih, die twee minuten voor tijd zijn schot langs keeper Rozenbeek op de doellijn gekeerd zag door Jeroen Kossen. Deze treuzelde echter met uitverdedigen en Adil liet zien dat hij nog steeds scherp was door dit met de punt van zijn rechterschoen af te straffen.

Naast tweede keeper Marcel Ons, behoorden deze avond Mo Belhadj (voor Soufiane Attahiri), Nordinne ben Oulad Youssef en Romario Ritveld tot de selectie. Ook zij pakten hun minuten op de tijdstippen dat Calvin Blankendal dat nodig achtte. Al met al een prima prestatie van het team, met Pablo Blanco als absolute uitblinker. Technisch directeur en voormalig coach Mo Bouchibti zag op de tribunes dat het goed was. Dat Calvin het team al aardig op de rit lijkt te hebben, is overigens wel nodig. De krachtsverschillen in de Eredivisie lijken dit seizoen namelijk kleiner dan voorheen. Er zijn twee sterke debutanten bijgekomen en het aantal kandidaten voor de play offs lijkt groter dan ooit. Met 4 punten uit 2 wedstrijden doet AORC in ieder geval voorlopig goed mee.

AORC - FCMDichtbij.nl