AORC/Lebo vastgoed wint overtuigend van HV/ Veerhuys met 8-1 (rust 3-1)

 

In de vierde thuiswedstrijd van het seizoen heeft AORC laten zien in een goede vorm te steken. HV/Veerhuys werd met een nederlaag van maar liefst 8-1 naar Hoorn teruggestuurd. AORC maakte vanaf het begin duidelijk dat er in Amsterdam weinig te halen was door erg snel druk te zetten. Veerhuys kon hier eigenlijk niets tegenover stellen. De eerste helft was dan ook tamelijk eenzijdig. AORC viel aan en Veerhuys probeerde doelpunten te voorkomen. Na enkele kansen en kansjes voor AORC was het Zaïd el Morabiti die na 8 minuten spelen met een afstandsschot via een Hoornse voet de 1-0 liet aantekenen. Vreemd genoeg maakte Veerhuys vrijwel direct daarna via de eerste geslaagde aanval van hun kant via Wesley Donkers de 1-1. AORC bleef echter domineren. Doelpunten bleven dan ook niet uit. De 2-1 viel kort na de gelijkmaker en kwam van de voet van Pablo Blanco die in de cirkel goed werd aangespeeld door Zaïd. De 3-1 werd gemaakt door Appie al Azhari die een Hoornse pass wist te onderscheppen en alleen voor de keeper geen fout maakte. De rest van de eerste helft liet een reeks kansen voor AORC zien en enkele kansen van Veerhuys uit de counter. De ruststand was een magere afspiegeling van het werkelijke krachtverschil tussen beide teams.

De tweede helft begon voor Veerhuys ongelukkig. Binnen de minuut was de 4-1 een feit. Pablo Blanco zag een strakke pass tot zijn grote verbazing rechtstreeks in het doel verdwijnen, omdat geen enkele Veerhuys-speler er op reageerde en de Hoornse sluitpost blijkbaar op zijn verkeerde been stond. Na 7 minuten ging HV/Veerhuys al over tot het vervangen van de keeper door een vijfde veldspeler, maar dat had bepaald niet het gewenste effect. Adil Salih onderschepte de bal bij deze wissel en kon dus eenvoudig de 5-1 maken. Doordat Veerhuys bleef volharden in het systeem en AORC geconcentreerd verdedigde was het voor AORC niet al te moeilijk de score verder uit te bouwen. Zelfs onze betrouwbare sluitpost Pascal Doest wist via een uittrap bijna het doel te vinden. In een bestek van enkele minuten scoorde onze ‘goleador’ Pablo Blanco zowel de 6-1, de 7-1 als de 8-1. De eerste twee na balverlies van Veerhuys. De laatste via een mooie aanval uit een voorzet van Zaïd. De laatste zeven minuten van de wedstrijd hadden vervolgens ook rustig schriftelijk kunnen worden afgedaan. AORC zette niet teveel meer aan en Veerhuys wilde de score niet verder laten oplopen.

Naar aanleiding van de wedstrijd zou geconcludeerd kunnen worden dat HV/Veerhuys niet al te sterk speelde. Een betere conclusie is echter dat AORC door het goede en fanatieke forechecken de tegenstander absoluut niet in het spel heeft laten komen. Als het team de huidige vorm en instelling weet te behouden, belooft dat veel voor de komende thuiswedstrijd tegen stadgenoot ’t Knooppunt.

 

Ook is er weer dankzij Sportsinterest.eu een uitstekende samenvatting gemaakt. Onze dank daarvoor. Klik HIER om de samenvatting te bekijken. Klik HIER om alle samenvattingen te vinden van Sportsinterest.

 

Ook was RTvNH aanwezig. Zier HIER  het verslag en het interview met coach Calvin Blankendal en Pablo Blanco.