AORC/Lebo vastgoed boekt een belangrijke overwinning op Hovocubo: 5-4

 

In de eerste thuiswedstrijd van 2015 heeft AORC de ongeslagen thuisstatus weten te handhaven. Voor een vol huis met zo’n 300 toeschouwers wisten de mannen van Calvin Blankendal in een met veel gele kaarten gelardeerde spannende wedstrijd nipt te winnen van regerend landskampioen Hovocubo.

De twee teams schotelden de toeschouwers een spannende wedstrijd voor door beide vanaf het begin voor de volle winst te gaan. Voor de club uit Hoorn was het de laatste kans om aan te haken bij de strijd om de play offs. Voor AORC was het belangrijk om een concurrent voor die play offs uit te schakelen en stevig binnen de top vier te blijven staan.

De Hoornenaren begonnen goed aan de wedstrijd, terwijl AORC grossierde in foute passes. Tóch opende AORC/Lebo Vastgoed na ongeveer 5 minuten de score via de prima spelende Ike Neil. Onze smaakmaker bracht uit een goede assist van Zaïd el Morabiti de 1-0 op het scorebord.. Helaas trok Hovocubo binnen twintig seconden de stand weer gelijk. De 1-1 kwam tot stand via een klutsbal die eigenlijk over de achterlijn leek te verdwijnen.

Een minuut later vielen kort na elkaar de volgende twee doelpunten. AORC kwam op 2-1 via een hoog ingeschoten bal binnen de cirkel van Appie al Azhari uit een strakke pass van Achraf Azzouz. Waarna Hovocubo de 2-2 maakte via een goede combinatie die onvoldoende werd verdedigd.

Met nog ruim negen minuten te gaan kwam onze Hoornse tegenstander zelfs op 2-3. Een dekkingsfout op de Hoornse helft gaf een speler de gelegenheid door te stomen naar het doel van AORC. De solide spelende Nick van Teeffelen was kansloos op het strak ingeschoten lage schot.. Hierna zette AORC veel druk, maar ondanks de nodige kansen en mogelijkheden wilde de bal er niet in. Totdat zo’n 50 seconden voor rust Zaïd el Morabiti Ike Neil vond vlak bij het doel. En die schoof de bal met een achteloze beweging van zijn rechtervoet vlak langs de rechterpaal voor de 3-3 naar binnen. Daarmee was een terechte ruststand bereikt. AORC had weliswaar meer kansen, maar Hovocubo was effectiever in het benutten daarvan.

ike

In de tweede helft nam de spanning verder toe. Ditzelfde gold voor de foutenlast aan beide kanten, want na 10 minuten spelen stonden beide teams al op 5 overtredingen. Op dat moment was de stand echter al 4-4. De 4-3 voor AORC/Lebo Vastgoed werd met 16.37 op de klok gemaakt door Oranje- en AORC-aanvoerder Zaïd el Morabiti. Younes Makraou speelde Zaïd goed vrij na een balverovering en deze wist de bal over de uitkomende Ronald van Leeuwen te stiften. De stuiterende bal leek nog uit het doel gewerkt te kunnen worden, maar de twee Hoornse spelers die dat tegelijkertijd probeerden zorgen er juist voor dat de bal definitief over de doellijn verdween. De feestvreugde was echter van korte duur. Twee minuten later maakte oud AORC-er Karim Ajnane met een verdekt schot van afstand weer gelijk.

 

Daarna bleven beide teams voluit voor de winst gaan, maar vielen er een tijd lang geen doelpunten meer. Met 4.33 te gaan kreeg Hovocubo een tienmetertrap vanwege de 6e overtreding. Deze tienmetertrap werd gelukkig goed gekeerd door Nick van Teeffelen. Kort hierna kreeg ook AORC een tienmetertrap, maar het harde schot van Adil Salih werd gestopt door de Hoornse sluitpost.

zaid

Met nog 2 minuten te gaan ging het dak eraf in de Sporthallen Zuid. Na het afbreken van een aanval van Hovocubo vond Zaïd el Morabiti de tot dan toe ongelukkig spelende Pablo Blanco halverwege de Hoornse helft. Pablo bleef rustig en schoot met binnenkant rechts de 5-4 binnen. Uiteraard probeerde Hovocubo nog met het vervangen van de keeper door een 5e veldspeler het tij te keren. Maar AORC gaf geen krimp meer en trok de voorsprong over de streep.

Al met al een gelukkige maar zeker niet onverdiende winst waarmee AORC goede zaken gedaan heeft. Hovocubo heeft nu 10 verliespunten meer dan AORC. Play off-concurrent TPP verloor in eigen huis van Groene Ster en heeft nu 5 verliespunten meer, terwijl FC Marlène op 6 verliespunten meer staat.