AMSTERDAM

De zaalvoetballers van AORC hebben de wedstrijd tegen FCK/De Hommel gewonnen. In Sporthallen Zuid werd het 4-3 voor de Amsterdammers.

Het was een echte kraker in de eredivisie zaalvoetbal. De nummer 3, AORC, tegen de koploper FCK/De Hommel uit Den Bosch. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het ging gelijk op. De eerste grote kans was voor de bezoekers. Samir Makhoukhi was niet zelfzuchtig, waar hij dat wel had moeten zijn. Hij legde de bal breed, waar zelf schieten een zeker doelpunt was geweest. Op slag van rust was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Aanvoerder Zaid El Morabiti kwam goed door over de rechterkant en zijn voorzet werd bij de tweede paal binnen getikt door Pablo Blanco.

Vijf minuten na rust werd het gelijk door Adil Zouthane, de aanvoerder van FCK/De Hommel. Hij schoot de bal bekeken achter doelman Pascal Doest. Vijf minuten na de gelijkmaker kwamen de Amsterdammers weer op voorsprong. Ike Neil verschalkte keeper Coen Burg van dichtbij. Diezelfde Neil was ook verantwoordelijk voor de 3-1. De Hommel kwam nog terug tot 3-3, maar 30 seconden voor tijd was het wederom Neil die het net wist te vinden. Die treffer was voldoende voor de overwinning. Door de winst zijn de play-offs binnen handbereik voor de Amsterdammers.

Klik HIER voor een video samenvatting en reacties. Gemaakt door Rtv Noord-Holland