FC Eindhoven heeft ten koste van asv LEBO de kwartfinale KNVB beker bereikt. In een aantrekkelijke wedstrijd werd het 5-2 voor de thuisspelende ploeg.

Sterk begin.
Asv LEBO begon sterk in de eerste helft. Beide ploegen kregen kansen echter was LEBO beter in de afronding.In de derde minuut scoorde Ike Neil door van afstand laag binnen te schieten. Vier minuten later verdubbelde Soeremly Tevrede de score door van dichtbij binnen te tikken.

FC Eindhoven toonde echter veerkracht. In de achtste minuut maakte Mohamed el Fahsi de eerste voor FC Eindhoven. Na een mooie actie en goede combinatie met Abdelhak el Ghaadaaoui kon hij gemakkelijk de 1-2 maken. Twee minuten later deed El Ghaadaaoui dat kunstje nog eens dunnetjes na. Na een solo scoorde hij de 2-2. Asv LEBO kreeg nog twee goede kansen, maar keeper Pieter Grimmelius stond weer sterk. Drie minuten voor het rustsignaal zette Oualid Saadouni FC Eindhoven op voorsprong. De rebound van een schot van El Fahsi kwam in de voeten van de Oranje-international, die beheerst de 3-2 binnenschoot.

Pech in de tweede helft.
De tweede helft had hetzelfde aanzicht als de eerste. Beide ploegen speelden goed en creëerden kansen. Grimmelius weerhield meerdere keren een derde treffer van Asv LEBO. FC Eindhoven was in de tweede helft echter scherper. Jordany Martinus maakte de 4-2 in de 27e minuut. Met een knap schot vanuit een lastige hoek wist hij het net te vinden.  Nick Kuijlaars, maakte nog de 5-2.

Helaas is het dit seizoen maar al te vaak gebleken, dat LEBO de kansen niet goed genoeg kan afmaken. Waar het vorig seizoen bijna altijd 5x of meer scoorde, blijft de teller dit seizoen meestal op een of twee doelpunten steken. In het zaalvoetbal is dat vaak te weinig om punten. Komende twee wedstrijden tegen Zvv Eindhoven (09 december, 20:30 uur, Sporthal Calvijn) en de uitwedstrijd bij HV/Veerhuys zijn van cruciaal belang om definitief aan te haken bij de middenmoot in de competitie

Statistieken

Min. 3 0-1 Ike Neil
Min. 7 0-2 Soeremly Tevrede
Min. 8 1-2 Mohamed el Fahsi
Min. 9 Gele kaart Oualid Saadouni
Min. 10 2-2 Abdelhak el Ghaadaaoui
Min. 17 3-2 Oualid Saadouni
Min. 23 Gele kaart Mouad Belhacen
Min. 27 4-2 Jordany Martinus
Min. 29 5-2 Nick Kuijlaars
Min. 40 Gele kaart Yousef Makraou