Afgelopen vrijdag ontving Asv Lebo JO17-1 – onder leiding van trainer Faysal El Badre – de hekkensluiter Kondo Budjang in de Sporthallen Zuid. Na een week eerder de bekerweek te hebben gehad (waarbij JO17-1 niet in actie hoefde te komen), was er meer tijd en aandacht voor de trainingen. Dit heeft in deze wedstrijd zijn vruchten afgeworpen. De bezoekers werden verslagen met 6-3, mede dankzij een uitstekend spelende Julian, die zijn debuut maakte in de in vorm verkerende ploeg.

De debutant begon niet in de basis, maar wist direct na zijn invalbeurt het net te vinden en voor de 1-0 te zorgen. De voorsprong bleef helaas niet lang op het scorebord staan, want deze werd snel omgetoverd in een achterstand: de bezoekers maakten twee doelpunten waarna het 1-2 stond. Gelukkig wist Anass nog voor rust voor de 2-2 te zorgen, waardoor wij met iets meer vertrouwen de tweede helft in konden gaan.

Na rust begon de ploeg van trainer El Badre veel beter te draaien dan in de eerste helft. Julian maakte wederom een doelpunt, waarna Kalleb met een droog schot voor een verdubbeling van de voorsprong zorgde: 4-2. Kondo Budjang wist hierna nog dichterbij te komen door de voorsprong te verkleinen naar 4-3. Dit liet Lebo niet zomaar gebeuren, want Kalleb loste hierna een schot van afstand die de keeper alleen voorbij kon horen komen. Prachtig verdween de bal in de bovenhoek. De bezoekers gingen hierna vol op de aanval, waarna de thuisploeg geduldig op de counter kon wachten. Dit gebeurde al snel, waardoor Anass zijn tweede doelpunt van de avond op zijn naam kon schrijven en de wedstrijd tot een eindstand van 6-3 kon beslissen.

Voor de volgende wedstrijd moet Asv Lebo JO17-1 op 17 november afreizen naar Heiloo voor de ontmoeting met HZV/Het Vennewater JO17-2.