Na de eerste twee wedstrijden gewonnen te hebben, moest Asv Lebo JO17-1 afgelopen vrijdag onder leiding van trainer Faysal El Badre afreizen maar Medemblik voor de wedstrijd tegen de hekkensluiter Dijkhuis JO17-1. In tegenstelling tot wat de stand laat zien, gaf de thuisploeg zich niet zomaar gewonnen.

In de eerste helft leek het een makkelijke opgave te worden. De eerste goal viel al snel dankzij Sabri, waarna Ferhat voor de 0-2 en 0-3 zorgde. Na een aantal gemiste kansen van beide kanten, wist Younes later nog meer afstand te nemen door de 0-4 op zijn naam te schrijven. Kort voor rust maakte de thuisploeg nog de 1-4.

In de tweede helft kwam het sterk spelende Dijkhuis nog wat dichterbij door een tweede doelpunt te maken: 2-4. Dit heeft de jongens van Lebo wakker geschud, waarna er al snel twee goals volgden van Kalleb en wederom Sabri. Deze ruime voorsprong wisten zij helaas niet lang vast te houden, want weer kwam Dijkhuis dichterbij met twee doelpunten: 4-6. De trainer kon dit niet zomaar toelaten, dus besloot hij een aantal tactische wissels toe te passen, waarna Asv Lebo weer kansen wist te creëren. Dankzij een prachtig geplaatst afstandsschot van eigen helft wist Kalleb met zijn chocoladebeen voor de 4-7 te zorgen. Younes zorgde hierna nog voor de verlossende 4-8, wat als eindstand op het scorebord verscheen.

Na twee uitwedstrijden mag de ploeg van Faysal El Badre aanstaande vrijdag weer in eigen huis zijn kunsten vertonen. Dan komt in sporthal Calvijn Bot Meubelen op bezoek voor de wedstrijd dat om 20:10 start.