*ASV LEBO O.19-1 sluit het kalenderjaar attractief af met dubbele cijfers. *

Vandaag stond ASV LEBO O.19-1 tegenover Flevo O.19-1. De Sporthallen Zuid was druk bezocht. Het doel van vandaag, de drie punten veiligstellen, het publiek verwennen met attractief voetbal en het zaalvoetbal op de kaart zetten.

De wedstrijd begon gelijkwaardig, met kansen aan beide kanten. Al vroeg in de eerste helft kon ASV LEBO O.19-1 met een uitgespeelde aanval de 1-0 maken, doelpuntenmaker Nabil. Vlak hierna kon Flevo O.19-1 de 1-1 maken. Door een onoplettend moment achterin werd het kort daarna alweer 1-2.

Via een scherpe counter kon aanvoerder Younes Tounsi de gelijkmaker binnenschieten, 2-2. Flevo O.19-1 bleef geduldig wachten op een kans. Door miscommunicatie achterin kwam ASV LEBO O.19-1 achter te staan, 2-3. Aanvoerder Younes Tounsi nam zijn team op sleeptouw en schoot de 3-3 tegen de touwen met een individuele actie.

De wedstrijd ging op dit moment nog alle kanten op. Flevo O.19-1 was echter scherper in de afronding en kon de 3-4 maken. Door een lange bal van de keeper over de verdediging kon Flevo O.19-1 vlak voor rust ook de 3-5 binnenschieten. Dit was direct ook de ruststand.

In de rust zijn er tactische wijzigingen doorgevoerd vanuit de technische staf. ASV LEBO O.19-1 besloot in de tweede helft direct hoog druk te zetten, dit zorgde direct voor de 4-5, doelpuntenmaker en debutant Mohamed Bendidi. Een minuut later maakte Anass met een magistreuze individuele actie de 5-5.

ASV LEBO O.19-1 domineerde de wedstrijd in de tweede helft met spectaculair zaalvoetbal. Aanvoerder Younes Tounsi schoot enkele momenten later de 6-5 binnen. Flevo O.19-1 had geen antwoord meer op het spel van ASV LEBO O.19-1. Het baltempo was hoog, de spelers konden elkaar makkelijk vinden en gingen voor elkaar door het vuur. Dit resulteerde in de 7-5 van alweer aanvoerder Younes Tounsi.

Via een uitgespeelde aanval kon Mohamed Bendidi de 8-5 op het scorebord zetten. Een halve minuut later kon ook Amine juichen, een knappe afstandsschot die van richting was veranderd, 9-5. Door onoplettende momenten in de laatste fase van de wedstrijd en onvoldoende scherpte kon Flevo O.19-1 miraculeus terugkomen tot 9-9.

Ondanks deze flinke tegenslag bleef ASV LEBO O.19-1 geduldig en geloof behouden in elkaar. Met nog een minuut op de klok schoot Sabir ben Khalou met een weergaloze individuele actie de verlossende eindstand tegen de touwen, 10-9!

De spelers van ASV LEBO O.19-1 hebben wederom karakter getoond en het zaalvoetbal op de kaart gezet. Het is nu belangrijk om deze stijgende lijn door te zetten tijdens de tweede helft van de competitie.

Opstelling: Santos(K), Sabir BK(1x), Mohamed, Ouasim, Younes(4x)(C), Nabil(1x), Anass(1x), Amine(1x), Sabir ELO en Mohamed Bendidi(2x)

Woensdag 4 December, 20:10 uur
Sporthallen Zuid, Amsterdam