ASV LEBO O19-1 wint wedstrijd tegen koploper HZV Het Vennewater O19-2.

De selectie van ASV LEBO O19-1 stond Woensdag tegenover koploper HZV Het Vennewater O19-2 in de Sporthallen Zuid. De wedstrijdbespreking was duidelijk, de drie punten blijven in Amsterdam.

ASV LEBO O.19-1 begon de wedstrijd gedisciplineerd, bleef geduld houden en hield de ruimtes klein. Dit resulteerde in een vroege voorsprong door aanvoerder Younes Tounsi, 1-0. Kort daarna maakte HZV Het Vennewater O19-2 alweer de gelijkmaker. ASV LEBO O19-1 bleef veel kansen creëeren met als resultaat de 2-1 door opnieuw Younes Tounsi. Dit was tevens de ruststand.

Vroeg in de tweede helft kon HZV Het Vennewater O19-2 de gelijkmaker maken, 2-2. Door een scherpe omschakeling kon ASV LEBO O19-1 de 3-2 maken, een mooie individuele actie van alweer Younes Tounsi. Kort daarna stond de 4-2 alweer op het scorebord door een mooie uitgespeelde aanval, doelpuntenmaker dit keer Mohamed.

ASV LEBO O19-1 speelde met vertrouwen en karakter, dit was terug te zien aan het spel. ASV LEBO O19-1 domineerde in balbezit en bepaalde het tempo van de wedstrijd. Enkele minuten later viel de 5-2 door een magnifieke individuele actie van Saber ben Khalou. HZV Het Vennewater O19-2 kwam door twee onoplettende momenten terug in de wedstrijd, 5-3 en 5-4.

In de slotfase speelde ASV LEBO O.19-1 compact, met nog enkele minuten te gaan nam Younes Tounsi zijn team op sleeptouw en schoot de 6-4 tegen de touwen. Dit was direct ook de einduitslag van de wedstrijd.

ASV LEBO O19-1 liet zien dat het titelkandidaat is. Doorzettingsvermogen en karakter waren vandaag doorslaggevend. Onze doelstelling is duidelijk, spelers laten doorstromen en de play-offs bereiken, op naar de volgende wedstrijd!

Opstelling: Santos(K), Sabir BK(1x), Ouasim, Mohamed, Younes(C)(4x), Yassin, Sabir ELO, Nabil, Hamza.

6 November 2019, 20:10 uur
Sporthallen Zuid, Amsterdam