In een zeker in de eerste helft aantrekkelijk duel sloot ASV LEBO Vastgoed de reguliere competitie netjes af met een kleine maar verdiende overwinning tegen het Hoornse Veerhuys dat de punten nog nodig had om promotie-degradatie-wedstrijden te vermijden. En het wordt eentonig, maar wederom was goalie Marcel Ons de absolute uitblinker. Niet alleen keepte hij weer uitstekend en wist hij in de tweede helft één tienmetertrap naast te kijken en één tienmetertrap te stoppen, maar ook maakte hij het winnende doelpunt, waarover hieronder meer. Na deze overwinning kunnen de Blankendal Boys zich naar alle waarschijnlijkheid tóch gaan opmaken voor het spelen van de play offs, omdat koploper ’t Knooppunt door de KNVB uit competitie genomen is vanwege de ongeregeldheden rond de bekerfinale met Marléne. Knooppunt kan nog in beroep gaan, dus op het moment van schrijven is het nog niet zeker dat LEBO komende vrijdag 5 mei haar thuiswedstrijd in de halve finale tegen Hovocubo zal gaan spelen. Maar áls dat het geval is, zal Hovo niet heel gerust naar Amsterdam komen, want deze club werd onlangs door LEBO nog op een 8-1 nederlaag getrakteerd.

LEBO speelde deze laatste thuiswedstrijd met drie vaste blokken en het superjonge blok met Mouad Belhacen, Redouan Makraou, Hicham Aklalouch en Cequino Esajas mocht het spits afbijten. Dat deden ze prima, want al in de eerste minuut kon Hicham Aklalouch uit een moeilijke hoek de 1-0 maken na een mooie aanval. Hierna golfde het spel op en neer met kansen en mogelijkheden aan beide kanten. Na vijf minuten wist Veerhuys binnen één minuut op 1-2 te komen, mede door matig verdedigen van de kant van LEBO. De stand kon na tien minuten weer gelijk getrokken worden door Mo el Roughie na een goede assist van Younes Makraou: 2-2. Twee minuten later veroverde aanvoerder Zaïd el Morabiti de bal en knalde de bal in de linkerbovenhoek voor de ruststand van 3-2.

De tweede helft was van een wat minder niveau. Het aantal mooie aanvallen en kansen was op de vingers van een hand te tellen. Ruim acht minuten voor tijd werd het weer spannend, toen Soeremly Tevreden in plaats van te scoren een overtreding op de keeper van Veerhuys maakte. Omdat dit de zesde overtreding was, resulteerde dat in een tienmetertrap die gelukkig voor LEBO hoog werd overgeschoten. Twee minuten later volgde een tweede tienmetertrap die klemvast gepakt werd door Marcel Ons. Met nog 5 minuten te gaan wist Veerhuys toch op 3-3 komen via een mooie uitgespeelde uitval. Enkele seconden later kwam LEBO bijna weer op voorsprong, maar de paal keerde het vlammende schot van Youssef Makraou. Omdat Veerhuys voor de winst wilde gaan, koos hun coach ervoor om met een extra veldspeler te spelen. Maar het Hoornse powerplay had een te laag tempo om LEBO werkelijk te verontrusten. Sterker nog: met nog 1:27 te gaan, kwam de bal in het bezit van goalie Marcel Ons en die kroonde zichzelf tot matchwinnaar door via een keurige uittrap de bal voor de 4-3 in het lege doel van Veerhuys te schieten.

De eindstand in de Eredivisie Zaalvoetbal 2016/2017 laat zien dat LEBO na een desastreuze seizoenstart met 0 punten uit 7 wedstrijden in de volgende 15 wedstrijden eigenlijk prima gedraaid heeft door maar liefst 34 punten te halen.

Foto’s van de wedstrijd gemaakt door Ferry Hoks. Klik HIER om ze te bekijken