De eerste tien minuten van de eerste helft gingen beide teams gelijk op, diverse kansen aan beide kanten, maar die werden niet afgemaakt of kwam het door het goede keepers werk?

Daarna maakte Ismael el Hamdaoui de openingsscore en zette FC Marlene op 1-0 voorsprong. Acht minuten later maakte Wessel Verhaar het tweede doelpunt voor FC Marlene, ASV Lebo speelde in deze fase van de eerste helft zwak.

Door een vrije trap van Youssef Makraou maakte Youssef de aansluitings treffer (1-2).

Foto: Gerrie Meijer

ASV Lebo ging met een 1-2 achter stand de kleedkamer in.

Door een donderspeech in de rust van trainer Zaid el Morabiti, kwamen de spelers scherper uit de kleedkamer, twee minuten in de tweede helft maakte Rachad Madi de gelijkmaker (2-2) door een assist van Noureddine Oulad ben Youssef. Eén minuut later maakte de assist gever van het tweede doelpunt het derde doelpunt voor ASV lebo (3-2).

Foto: Gerrie Meijer

Het vierde doelpunt werd gescoort door de aanvoerder Omar Tissoudali, door een assist van Mouad Belhacen voor het doel langs kon Omar bij de tweede paal de bal intikken.

FC Marlene ging met een vliegende keep spelen en dat resulteerde één minuut voor tijd dat Ismail Ouaddouh het derde doelpunt voor FC Marlene scoorde, in die zelfde minuut maakte Barry de Wit het vijfde doelpunt voor ASV Lebo, door de bal vanaf eigen doelgebied naar de overkant te schieten in het lege doel van FC Marlene.

Rachad Madi maakte in de laatste minuut de zesde treffer voor de Amsterdammers, tevens zijn tweede van de avond.

Conclusie: door karakter en strijd te tonen in de tweede helft blijven de drie punten in Amsterdam en staat ASV Lebo met 12 punten bovenaan.