Waar het dit seizoen vaak echt tegenzat. Zat het gisteren voor even mee. Met een sterk uitgedunde selectie, wist ASV LEBO een ruime overwinning over de streep te trekken tegen kampioenskandidaat Hovocubo. Het werd uiteindelijk 8-1. ASV LEBO miste maar liefst 7 spelers. Zaid el Morabiti, Omar Tissoudali, Ashraf Azzouz, Cequinio Esajas, Manuel Hogewoning en Ilias Aynaou, konden vanwege ziekte, blessures of schorsingen niet meedoen. Daar bovenop kwam ook dat Coach Calvin Blankendal vanwege prive omstandigheden naar Suriname moest.

Echter werden alle spelers waardig vervangen door gemotiveerde talenten die uitstekend gecoacht werden door Khalid Elbaz en Omar Tissoudali. De ploeg speelde vanouds weer goed geconcentreerd en vanuit hun eigen taak. Daar leek het niet naar uit te zien in de eerste minuut, waar slordig balverlies tot de 0-1 van Mo Attaibi leidde. Echter wist ASV LEBO zich dit keer in de eerste helft uitstekend te revancheren door een aantal keer dodelijk te counteren. Een ruststand van 3-1 werd bereikt.

De tweede helft had hetzelfde spelbeeld. Hovocubo viel aan en creerde ook kansen. Echter de paal of de lat of de Man of the Match en keeper Marcel Ons (die Manuel Hogewoning uitstekend verving) wisten allen ballen te stoppen. Tel daarbij op dat LEBO wel de scherpte had en dan kan het in het zaalvoetbal hard gaan. Bij een 4-1 stand met nog een paar minuten op de klok wisselde Hovo coach Sander van Dijk zijn keeper voor een veldspeler wat verkeerd uitpakte. De stand werd uiteindelijk 8-1 waarin ASV LEBO gecomplimenteerd wordt met het juist uitvoeren van hun opdrachten.

Met de belangrijke overwinning loopt het uit op de onderste regionen en speelt het zich sneller veilig voor de nacompetitie

Foto’s van http://www.gerriefotografie.nl/

lebo hovo marcel.jog lebo hovo2