De feestelijke opening van de nieuwe thuishal van asv LEBO in het Calvijn College kon voor een volle tribune opgeluisterd worden met de eerste –broodnodige- winst van het seizoen. In een meer spannende dan goede wedstrijd liet het team van Calvin Blankendal zien dat ze op de weg terug zijn. Nummer voorlaatst WSV uit Apeldoorn werd na een 2-1 ruststand op een stevige 7-2 nederlaag getrakteerd. Dit, ondanks het ontbreken van dragende spelers als Younes Makraou en Ike Neil. Jammer voor onze sympathieke oud-ploeggenoot Cihan Ozcan die nu bij WSV speelt, maar van groot belang voor LEBO.

img_0115

De wedstrijd startte rommelig en LEBO beperkte zich eerst tot gedisciplineerd verdedigen met snelle uitvallen, maar kwam langzaam maar zeker steeds beter in de wedstrijd. Dat kwam na 7 minuten tot uiting in de 1-0 van Appie el Azhari die na het veroveren van de bal het halve veld overstak en Cequino Esajas iets buiten de cirkel op links vrijspeelde. Diens schot werd nog gekeerd, maar Appie had geen moeite om de rebound te benutten. Nog geen 3 minuten later herhaalde Appie zijn actie, maar zette nu Mo Rougie aan de rechterkant vrij voor de keeper. Mo had geen enkele moeite met  het benutten van deze kans en daarmee was de 2-0 een feit. Ruim 4  minuten voor rust kon de weer uitstekend keepende Manuel Hoogewoning niet voorkomen dat WSV na iets te makkelijk verdedigen van LEBO-kant op 2-1 kwam. Dit was ook de ruststand, omdat LEBO nog een levensgrote kans liet liggen en niet in staat bleek om in een situatie met 2 man alleen voor de keeper te scoren.

img_0120

Direct na rust viel bijna de gelijkmaker van WSV na balverlies. Enkele seconden later maakte alweer Mo Rougie na een individuele actie een mooi doelpunt waardoor de stand in plaats van 2-2 3-1 werd. Met nog 14 minuten op de klok kwam LEBO in een man-meer situatie terecht na een directe rode kaart voor een steenharde overtreding op Zaïd el Morabiti. En deze situatie werd ook benut: Zaïd el Morabiti tekende na een kleine minuut met een bekeken schot de 4-1 aan. LEBO werd hierna sterker en sterker en de wedstrijd was helemaal beslist toen Zaïd el Morabiti na een mooie aanval Appie el Azhari in staat stelde om de 5-1 te maken. Deze werd snel gevolgd door de 6-1 van Ilias Aynaou uit een assist van Zaïd el Morabiti uit de tweede man-meer situatie na een 2e rode kaart (2xgeel)  voor WSV. Kort hierna stelde Ilias Aynaou na een mooie actie Appie el Azhari in staat om van dichtbij de 7-1 te maken. De 7-2 van WSV in de laatste 3 minuten -waarin Ayoub Rawkni nog debuteerde en zelfs bijna scoorde- was alleen nog maar voor de statistieken van belang

img_0162

De hatelijke nul punten zijn daarmee in de competitiestand verdwenen, maar LEBO staat nog steeds helemaal onderin het rechterrijtje. En dat is een landskampioen en winnaar van de Supercup onwaardig. De Blankendal Boys hebben de stijgende lijn echter duidelijk te pakken. Er vielen gelukkig alweer de nodige soepel lopende aanvallen te bewonderen. En er wordt voor iedere meter gevochten. Geblesseerden zijn op de weg terug. Ashraf Azzouz oogt bijvoorbeeld al fitter dan ooit. En dat geeft hoop voor de komende wedstrijden, waarin tegenstanders uit het eerder genoemde rijtje op het programma staan.  Over 3 wedstrijden kunnen we de balans opmaken en vaststellen waar LEBO dit seizoen staat. Wordt het een seizoen waarin we voor het eerst met het degradatiespook te maken krijgen of een seizoen waarin jeugdspelers de gelegenheid krijgen om te groeien in een steeds sterker wordend team?

Bewaren