Het Amsterdamse ASV Lebo heeft zich zonder problemen weten te plaatsen voor de twee ronde van de KNVB beker. De ploeg van Calvin Blankendal won met 3-11 bij Rotterdamse Studenten. ZVV Knooppunt komt vrijdag pas in actie tegen Watergras.

ASV Lebo speelde nog zonder haar nieuwste aanwinst Cihan Ozcan. De Turkse international kwam over van Fenerbahce Beringen, maar is nog niet vrijgegeven om te spelen. Coach Calvin Blankendal: “ We wachten nog op vrijgave van de Belgische Voetbalbond. Ik hoop dat dat voor vrijdag geregeld is zodat hij mee kan spelen in onze competitie start tegen De Hommel.

ASV Lebo begint aanstaande vrijdag al aan de competitie. Dit in tegenstelling tot de andere clubs in de eredivisie. Blankendal: “We zijn nog niet helemaal klaar voor de competitie. Misschien wel voor vrijdag , maar zeker nog niet voor de lange termijn. Ik vind dat we achter lopen op schema. Dat komt door vakanties en blessures en ik merk ook dat veel spelers nog bezig zijn met vorig seizoen.”

De bekerwinst op Rotterdamse Studenten was de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Blankendal: “Dat ging allemaal erg makkelijk. Vrijdag zal het zeker anders worden.. Mijn doel is om tijdens de winterstop bij de eerste zes te staan en dan mogen de spelers zelf aangeven wat het doel voor de tweede helft van de competitie word.”  goals werden gemaakt door: Zaid el Morabiti 4 keer , Noureddine oby 3 keer , Ike Neil 2 keer , Ashraf Azzouz en Romario Ritfeld.