Vrijdagavond 18 november nam de huidige landskampioen zaalvoetbal ASV LEBO de sporthal in de prachtige nieuwbouw van het Calvijn College officieel als thuishal in gebruik. LEBO-voorzitter Ronald van Teeffelen en oud-Calvijn leerling en aankomende Ajax-ster Abdelhak Nouri trapten gezamenlijk symbolisch af voor de wedstrijd tegen het Apeldoornse WSV Shoepimp. ASV LEBO wist de wedstrijd met maar liefst 7-2 te winnen.

img_0115

Met de ingebruikname van de sporthal zetten het Calvijn College en ASV LEBO de kroon op een jarenlange samenwerking. Een samenwerking die gericht is op het vergroten van de mogelijkheden voor de jeugd in Amsterdam Nieuw-West om zich sportief, sociaal  en maatschappelijk verder te ontwikkelen. ASV LEBO en het Calvijn College vinden zich in een sterke verbondenheid met hun directe omgeving en werken samen binnen verschillende maatschappelijke sportprojecten. De samenwerking is ook niet onopgemerkt gebleven binnen Amsterdam: voorzitter van Teeffelen was genomineerd voor de Sportpenning van de stad Amsterdam in 2013 en Jolanda Hogewind, directeur van het Calvijn College, kreeg de Sportpenning in 2014 zelfs uitgereikt.

De school en zaalvoetbalvereniging vormen een hecht collectief. Verschillende spelers en trainers, onder wie Oranje-captain Zaïd el Morabiti, zijn als docent werkzaam op het Calvijn College. En veel leerlingen van de school maken deel uit van de jeugdopleiding van ASV LEBO of hebben zelfs al hun debuut in het eerste team gemaakt.

Jolanda Hogewind liet tijdens de feestelijke opening weten dat zij erg blij is met het feit dat er dit seizoen ook gestart is met een meidenteam bij ASV LEBO. De wethouder sport van Nieuw-West gaf aan blij en trots te zijn met LEBO in Nieuw=-West. Voorzitter Van Teeffelen stelde uiterst tevreden  te zijn over het bereiken van deze mijlpaal en zich te verheugen op een nog hechtere samenwerking in de toekomst. LEBO-coach Calvin Blankendal, tot slot, liet weten erg blij te zijn met het vele zaalvoetbaltalent dat uit het Calvijn College voortkomt. Ook de A-junioren van LEBO met veel leerlingen van het Calvijn College zijn het afgelopen seizoen landskampioen geworden.

Bewaren