Wat zo mooi begon met een prachtige 11-2 overwinning op dag 2, is al op dag 3 geëindigd in een grote teleurstelling. Door een nipte 2-3 nederlaag tegen IFK Goteborg is a.s.v. LEBO uitgeschakeld voor de volgende ronde. IFK had namelijk ook zijn eerste wedstrijd gewonnen. En ook al wint LEBO zijn derde wedstrijd en verliezen de Zweden, dan telt het onderlinge resultaat en niet het doelsaldo.
Schermafbeelding 2016-08-20 om 10.33.02

LEBO begon goed aan de wedstrijd: al na 32 seconden scoorde Ike Neil uit de draai de 1-0 op aangeven van Youssef Makraou. Helaas kon daar geen gevolg aan gegeven worden. LEBO had duidelijk meer balbezit, maar dat resulteerde niet in een grote reeks kansen. IFK Goteborg speelde volledig op de counter en werd daar verschillende keren erg gevaarlijk mee. Een schot op de kruising na 5 minuten was al de eerste waarschuwing en in de 7e en de 10e minuut scoorden de Zweden de 1-1 en de 1-2 via twee messcherpe uitbraken. Het werd een moeizame eerste helft waarbij LEBO maar niet door de stugge defensie van IFK wisten te komen. En als dat wel gebeurde, stond het vizier niet op scherp.Schermafbeelding 2016-08-20 om 10.33.21

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien. Wat Lebo ook probeerde, de bal wilde er niet in. En het bleef vreselijk oppassen bij de uitvallen van Goteborg. Manuel Hoogewoning hield zijn ploeg met verschillende prachtige reddingen op de been, maar ook hij was kansloos bij alweer een uitbraak van IFK met nog 8 en een halve minuut te gaan. Na de 1-3 werden de Zweden verder en verder teruggedrongen, maar ze bleven op de been. Ook toen Manuel Hoogewoning als extra veldspeler ging fungeren. Ondanks verschillende kansrijke momenten viel de 2-3 pas 54 seconden voor tijd. Dat Manuel dat doelpunt via een vlammend schot scoorde, zal voor hem een schrale troost zijn, want LEBO kreeg geen grote kansen meer op de gelijkmaker.

Wat voor wedstrijd het geweest is, blijkt ook uit de statistieken: LEBO had over de hele wedstrijd in totaal 64 doelpogingen, waarvan er 27 naast gingen, 27 op doel waren en er 10 werden geblokt. IFK had eveneens 10 geblokte doelpogingen, maar kwam in totaal maar tot 30 doelpogingen, waarvan er 6 naast gingen en er 14 op doel waren. Met 3 doelpunten uit 30 pogingen hadden de Zweden een beduidend hoger rendement dan LEBO met maar 2 doelpunten uit meer dan 60 pogingen. Overigens gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat LEBO met wat minder dan de gebruikelijke inzet leek te spelen. Ook nu was de beroemde spreuk “Hard work beats talent, if talent does not work hard” van kracht, maar gold die nu voor LEBO in plaats van voor de tegenstander.

De derde wedstrijd tegen het thuisspelende Kaiserebersdorf is gepland op zaterdag. Het beste dat LEBO dan kan doen is de voorronde afsluiten met een flitsende laatste wedstrijd om nog met een opgeheven hoofd en een tweede plaats in de voorronde terug naar Nederland te kunnen reizen.