Favela Street start een nieuw project: Favela Street Exchange. Van zondag 13 tot en met vrijdag 27 november verruilen zes jonge deelnemers van eerder projecten uit Brazilië en Haïti hun sloppenwijk voor Nederland. Oprichters Philip en Rocky creëren met hun stichting wereldwijd een nieuwe generatie sterke rolmodellen, via de kracht van straatvoetbal. Met de uitwisseling geven ze de jongeren rugwind én een podium.

Op zondag 20 november kregen we bezoek van drie deelnemers van het Favela Street Exchange project: Rebeca en Jessica uit Brazilië en Sindy uit Haïti. Zij mochten meetrainen met Asv Lebo Vr1. De dames gingen in een kring zitten en stelden zich aan elkaar voor. Ook hebben ze gekeken naar een aantal documentaires over het leven in een sloppenwijk en wat voetbal voor de bewoners van de sloppenwijk betekend en natuurlijk de projecten die Favela Street tot stand heeft gebracht in die sloppenwijken.

Na een uur mochten ze het veld op om mee te trainen. De dames van Asv LEBO waren onder de indruk van het talent en passie van Rebeca, Jessica en Sindy. Ze konden zien dat ze het echte “Joga Bonito” spel speelden. Na de training hebben de dames zelfs meegedaan met de Mannequin challenge.

Om de dag af te sluiten zijn ze uiteten gegaan bij Restaurant Meram Burger. De eigenaar van het restaurant was zo gepassioneerd van het verhaal van onze gasten maar ook van de maatschappelijke betrokkenheid van Asv LEBO, dat hij besloot om alle dames een heerlijke cheesecake van het huis te geven. Ze hebben genoten van het eten en drinken.

Natuurlijk wisten de dames van Asv LEBO al ruim van te voren dat ze bezoek zouden krijgen en wilden ze graag iets speciaals voor ze doen. Ze kwamen op het idee om officiële LEBO shirts met hun voornaam en achternaam erop als cadeau te doen. Zo zouden de dames deze ontmoeting nooit vergeten en middels hun persoonlijke shirt altijd aan Asv LEBO terug kunnen denken.

Al met al was het een super geslaagde dag vol met blije gezichten van dames die plezier beleefden.