Afgelopen vrijdag stond de uitwedstrijd tegen FC Marlene, die de trainers Imad Aoulad Taher en Faysal el Badre snel willen vergeten, op het programma. Wat er werd laten zien op de trainingen en tijdens de eerdere wedstrijden, was dit keer niets van over. Het team ging met 4-3 ten onder, waarin degenen die meestal uitblonken dit keer te wensen overlieten. Vooral tactisch was er, ondanks het minimale doelpuntenverschil, weinig te zien.

Tijdens de eerste helft kreeg de B1 nog wel een aantal kansen, waarbij er maar één in het doel verdween: Sabir Benelkebir wist na een sterke verovering en assist van Mohammed als eerst het net te vinden en de 0-1 op zijn naam te schrijven. Ook de tegenpartij had in de eerste helft een aantal goede kansen, waar de keeper Yassin telkens een antwoord op had.

In de tweede helft kwam FC Marlene al snel op gelijke hoogte, waarna (door een gele kaart voor Tyler) ook de 2-1 volgde. Sabir Ben Khalou wist gelukkig de 2-2 binnen te schieten, nadat hij de bal toegespeeld kreeg via een corner en na een mooie actie de bal in de verre hoek schoot. Hierna volgde de 2-3 van de aanvoerder Hamza, die de bal kreeg toegeworpen van Yassin, die het team regelmatig op de been hield na een goede redding. Dit doelpunt werd helaas gevierd alsof het kampioenschap al binnen was, wat het team volledig uit de concentratie haalde. Hier wist Marlene goed gebruik van te maken, want door onoplettendheid en een slechte verdediging wist de sterk spelende tegenstander na twee doelpunten op voorsprong te komen, wat voor de eindstand zorgde.

Helaas is hiermee de afstand met de eerste plaats HZV/Het Vennewater wat groter geworden, namelijk vijf punten. Des te belangrijker is de thuiswedstrijd van aanstaande vrijdag: dan ontvangt Lebo de koploper om 20:10 in Sporthal Calvijn.