De scholencompetitie van Aorc/Lebo Vastgoed in West is gisteren geëindigd. Tijdens een schitterende finaledag, die gepaard ging met enorm veel spanning en schitterende doelpunten, heeft De Bron zich uiteindelijk gekroond tot winnaar van de competitie.

De teams waren in een eerder stadium al opgedeeld in de Europa League en de Champions League en na de halve finales van vorige week werd vandaag gevoetbald om de bekers. Het was duidelijk dat de deelnemers ook door hadden dat er om de prijzen werd gevoetbald want het fanatisme spatte van ze af. De kinderen gaven alles wat ze hadden wat leidde tot mooie affiches, want naast vechtlust werd ook wel duidelijk dat de jeugd van Amsterdam West over een hoop kwaliteit beschikt. Het publiek werd verwend met mooie acties en goed samenspel en ze genoten zichtbaar van het vertoonde spel.

Na een schitterende finale voor de Europa League waarbij El Amien uiteindelijk met 4 – 1 te sterk was van de Admiraal de Ruyter school. Kon de finale voor de Champions League van start gaan. De Bron, torenhoog favoriet in deze eindstrijd, liet vanaf de start zien wat hun intenties waren. Een aantal flitsende aanvallen misten een gerichte afronding, want anders had het eerste team van Westerpark al vroeg in de wedstrijd op achterstand gekomen. Westerpark beperkte zich tot counteren, maar dit resulteerde na een minuut of 5 spelen wel in twee enorme kansen. De keeper van de Bron was echter tweemaal attent waardoor het doel schoon werd gehouden. Aan de andere kant wist de keeper van Westerpark een afstandschot maar net te verwerken, via de lat eindigde de bal over het doel. De Bron raakte de regie over de wedstrijd kwijt en Westerpark werd sterker, de kansen gingen nu over en weer en niemand wist welk team deze wedstrijd ging winnen.

Twee minuten voor het eind leek de ban gebroken, uit een corner werd de bal bij de tweede paal sterk binnen gekopt en zo kwam De Bron toch nog op een 1 – 0 voorsprong. Westerpark kwam echter nog geen minuut later alweer langszij door een schot van dichtbij die in de kruising eindigde. Penalty’s moest deze finale beslechten en hier was De Bron met 2 – 0 te sterk voor het moegestreden Westerpark. Het was een schitterende finale die over alle elementen beschikte. De scholencompetitie kreeg zo een waardig afscheid en de kinderen riepen nu alweer hoeveel zin ze hebben in volgend jaar.