De scholencompetitie van Aorc/Lebo Vastgoed in Nieuw-West is gisteren geëindigd. Tijdens een schitterende finaledag, die gepaard ging met enorm veel spanning en schitterende doelpunten, heeft De Vlugt uiteindelijk aan het langste eind getrokken en de beker mee naar hun school genomen. Het eerste team van De Osdorpse Montesorie werd verslagen in de finale, De Vlugt en OMS 1 hebben zich wel automatisch geplaatst voor de strijd om Amsterdam op 12 mei in Sporthallen Zuid. Hier strijden de finalisten van elke scholencompetitie tegen elkaar om uit te maken welk team zich de beste van Amsterdam mag noemen.

In de voorgaande weken werd er elke week hard gevoetbald in de Calandhal, de 9 teams uit Nieuw-West speelden een dubbele competitie waardoor elk team al 16 wedstrijden had gespeeld tot aan de finaledag. Door middel van een knock-out systeem zou er op deze laatste speeldag om de prijzen worden gestreden en de spanning was op de gezichten van de kinderen af te lezen. Gelukkig bezweken ze niet onder de spanning en lieten ze, net als in de weken hiervoor, prachtig voetbal zien. Mooie combinaties gingen gecombineerd met krachtige en goed geplaatste schoten waar de keepers hun handen vol aan hadden.

Nummer 8 en 9 moesten eerst uitmaken wie zich kwalificeerde voor de Knock-out fase. Hier kwam de Kraemerschool winnend uit voort wat resulteerde in de uitschakeling van De Mijlpaal. De Kraemerschool moest nu wel meteen tegen OMS 2, de nummer 1 van de competitie, en was hier niet tegen opgewassen. De Henricus won verrassend van nummer 2 Veerkracht waarmee de eerste verrassing van de dag een feit was. Verder geen verrassingen, OMS 1, de nummer 3 van de competitie schakelde De Witte Tulp 2 uit en de Vlugt schakelde De Witte Tulp 1 uit. De bracht twee mooie halve finales met zich mee waarbij De Vlugt het moest opnemen tegen de OMS 2 en de Henricus tegen de OMS 1.

Er werd al snel duidelijk dat de Henricus niet was opgewassen tegen het kwalitatief sterke OMS 1. Henricus, een team dat het vooral van kracht moet hebben, werd aan alle kanten weg getikt maar wist uiteindelijk op wilskracht toch langszij te komen vlak voor tijd. Penalty’s gaven de doorslag en hier ging OMS 1 alsnog met de winst aan de haal. Op het andere veld was De Vlugt verrassend met 2 – 1 te sterk voor OMS 2 waardoor een finale tussen twee teams van één school uit bleef.

In de troostfinale werd Henricus op een groot veld weg gespeeld door het goed spelende OMS 2. De bal ging behendig rond en doordat het veld nu twee keer zo groot was kon Henricus minder gebruik maken van hun fysieke kwaliteiten. Uiteindelijk stond er 2 – 1 op het scorebord voor OMS 2 waardoor zij zich 3e mochten noemen van de competitie.

De finale was eenrichtingsverkeer richting het doel van De Vlugt. Een snelle goal van OMS 1 leek de voorbode voor een monsterscore in deze finale maar niks bleek minder waar. De OMS 1 bleef grote kansen missen waardoor De Vlugtschool in leven bleef en De Vlugt had wel aan 1 kans genoeg. Een hard schot in de korte hoek bleek onhoudbaar voor de keeper waardoor er 1 – 1 op het scorebord stond. Ook hier moesten penalty’s uitmaken wie de winst van deze scholencompetitie zou opeisen en uiteindelijk was het De Vlugt die na 4 penalty’s met de overwinning aan de haal ging. Deze finale had alles, spanning, sensatie, gemiste kansen en uiteindelijk een schitterende penaltyserie. De kinderen vonden het geweldig en wilden eigenlijk nog langer doorgaan riepen ze! Volgend jaar gaan we gewoon verder en we hopen dat het dan net zo’n mooie competitie wordt!