De scholencompetitie van Aorc/Lebo Vastgoed in stadsdeel Zuid is gisteren op zijn einde gelopen. Op een bloedstollende finaledag waar om de prijzen werd gespeeld heeft FC BMS uiteindelijk de Champions League in de wacht gesleept. De Olympiaschool wist de finale van de Europa League te winnen en FC Yolo bleek het meest sportieve team te zijn, zij wonnen namelijk de Fair Play Cup.

Na twee competities te hebben gespeeld in Zuid was het nu eindelijk de dag van de finales. Eerst hadden alle teams tegen elkaar gespeeld waarna de competitie was opgedeeld in Champions League en Europa League. Ook in deze twee competities speelden alle teams weer minstens twee keer tegen elkaar. Hieruit werden de kruisfinales bekend welke op de finaledag uitsluitsel moesten geven.

Er werd van elke wedstrijd een waar spektakel gemaakt, de sfeer was geweldig op de dag zelf en de kinderen lieten hun kwaliteiten maar wat graag zien. De vele ouders die kwamen kijken genoten duidelijk van het vertoonde spel van hun kinderen. Dit vooral omdat er zo goed werd samen gespeeld en er vooral uit combinatievoetbal werd gescoord, wat het spelletje nog een stuk attractiever maakte.

Nadat BMS Girls de halve finale om de Europa League krachtig met 1 – 0 had gewonnen, bleek Olympiaschool een maatje te groot. De troostfinale om de Champions League werd vervolgens een heus spektakelstuk. Boy 7 en FC Yolo straalde fanatisme uit en er werd op het scherpst van de snede gestreden. De goed leidende scheidsrechters zaten er echter kort op en wisten het spel op de juiste wijze te leiden. De lieten voldoende doorspelen maar wisten wanneer ze moesten ingrijpen. Uiteindelijk wist Boy 7 er met de winst en de 3e plek vandoor te gaan door FC Yolo met 3 – 1 te verslaan.

Als laatst stond de finale van de Champions League op het programma, het in de competitie als 4e geëindigde FC Semmy ging proberen te winnen van het als 2e geëindigde FC BMS. FC BMS had de controle over de wedstrijd en dat uitte zich al vrij snel in een 1 – 0 voorsprong. FC Semmy kwam er niet uit en moest zich beperken tot tegenhouden, doordat FC BMS een aantal goede kansen onbenut liet bleef FC Semmy in leven. 10 minuten voor het eind werd de marge dan alsnog verdubbeld na een goede individuele actie van FC BMS, 2 – 0. FC Semmy leek nu pas wakker te worden en FC BMS verloor de controle, het spel golfde op en neer en FC Semmy bleek hierin fysiek de sterkste te zijn. Op wilskracht en vooral op fysieke kracht werd er rap achter elkaar twee keer gescoord wat een 2 – 2 stand op het scorebord bracht. FC BMS greep direct de controle weer en kreeg nog een aantal goede kansen om alsnog met de winst aan de haal te gaan. Omdat ook deze kansen weer werden gemist bleef het bij 2 – 2 en moesten ook in de scholencompetitie van Zuid, net als in West en Nieuw-West hiervoor, penalty’s uitsluitsel geven in de finale.

FC BMS begon aan de penaltyserie met een misser waardoor de weg naar de eindoverwinning voor FC Semmy open lag. Doordat FC Semmy echter zijn 2e en 3e penalty miste ging FC BMS er alsnog met de overwinning vandoor. De euforie was groot en het duurde van 10 minuten voor we aan de prijsuitreiking konden beginnen. De kinderen wilden eigenlijk dolgraag door maar helaas zit de competitie er voor de seizoen op. Volgend seizoen zijn we er weer!

FC Semmy en FC BMS worden 12 mei verwacht om uit te maken welk team het sterkste team is van Amsterdam. Hier strijden de finalisten van alle scholencompetities tegen elkaar! Kom allemaal kijken naar jullie vertegenwoordigers dit jaar! FC Semmy en FC BMS.