Afgelopen dinsdag hebben de play-offs van de basisscholencompetitie Nieuw-West plaatsgevonden. Notenkraker, Horizon 1, Ichttus 1 en Witte tulp/Huibertschool namen deel aan deze play-offs en het waren wedstrijden met een hoogstaand niveau. De spelers van Notenkraker kwamen als winnaar uit de bus door. Twee keer winnen en één keer gelijk spelen was voldoende voor de overwinning. Tweede op het podium werd Ichttus 1 op basis van het onderlinge resultaat.

Tijdens deze play-offs was er hoog bezoek, namelijk onze hoofdtrainer Calvin Blankendaal en Ilias Aynaou, speler van het eerste. Zij hebben genoten van het niveau en hebben met de kinderen een pannareeks gehouden. Ze moesten er twee incasseren, maar hebben er ook twee uitgedeeld.

Door een voetbalreis naar Duitsland kan de winnaar, Notenkraker, echter niet deelnemen aan de grote stedelijke finale van alle stadsdelen. Wij hebben er als organisatie bewust voor gekozen om ze op 29 april om 18:00 uur te laten voetballen tegen Ichttus 1. Zo kunnen zij alsnog een prijs winnen, namelijk winnaar van Nieuw-West. Deze wedstrijd zal plaatsvinden in het voorprogramma van de laatste wedstrijd van het eerste van a.s.v. LEBO tegen Veerhuis. Ook worden op deze dag alle beloofde prijzen uitgereikt aan de kinderen van alle basisscholencompetities waar LEBO actief is.

Ichttus 1 en Horizon 1 vertegenwoordigen Nieuw-West in de grote stedelijke finale, 12 mei in sporthallen Zuid. Deze wedstrijd zullen plaatsvinden van 17:00 tot 19:00 uur. Geluk bij een ongeluk dus voor Horizon 1. Ondanks hun derde plek mogen zij alsnog deelnemen aan de finale. Op deze dag zal Mo Sharif meegaan als trainer van deze teams.

nieuw west scholencompetitie play offs