ike-debuut-2Ike Neil heeft gisteren avond zijn debuut gemaakt voor het Nederlands zaalvoetbal team. Na al een aantal weken te hebben getraind, mocht Neil gisteren zijn officiele debuut maken tijdens een interland wedstrijd. In Topsport centrum Rotterdam was Kroatie de tegenstander. Het werd 1-4 voor de bezoekers.

Ike speelde alleen in de eerste helft. Ongeveer 10 minuten en was één keer gevaarlijk met een schot op doel.

Neil gaf aan vooraf gezonde spanning te hebben.“Ik ben heel blij met mijn debuut, het is echt een eer om voor je land te spelen. De spanning verdween snel toen ik eindelijk het veld in kwam. Helaas kopte ik de bal te kort terug op Manuel Kuyk en daar kwam de 1-0 uit. Dat is weer een hard leermoment. Ik hoop morgen weer minuten te maken”

Vanavond staat de tweede wedstrijd op het programma tegen de Kroaten. Wederom is Topsportcentrum Rotterdam de locatie. Afgetrapt wordt er om 20.30 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt LEBO speler Zaid el Morabiti gehuldigd. Hij heeft inmiddels meer dan 100 interlands gespeeld. De vervanger van Ike Neil in de 2e helft is dit een bijzonder moment. El Morabiti: “Geridderd worden is heel speciaal. Ik hoop dat we deze de avond een gouden randje kunnen geven door te winnen.”

ike-neil-debuut