De jonge groep van a.s.v. LEBO 2 wist vrijdagavond in Heiloo een knappe overwinning te boeken bij HZV/ ’t Vennewater . Ondanks de smalle selectie werd ’t Venenwater met 4-2 verslagen. Door deze zege stijgt LEBO 2 naar de 3e plaats in de Topklasse A en staat nu, met een wedstrijd minder gespeeld, 5 punten achter op de koploper JCK/AISO.

Nog In de ochtend en middag meldden vier spelers zich af voor de wedstrijd. Zij lagen ziek in bed of waren geblesseerd. Het was niet mogelijk om op zo’n korte termijn vervangers op te roepen, dus vertrok LEBO 2 met 5 veldspelers en 2 keepers naar de nummer zes van de competitie.

Met een aangepast strijdplan (inzakken en counteren) begon LEBO 2 aan de wedstrijd, maar keek al na 2 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Marcel wist een afstandsschot nog te keren, maar in de rebound werd de bal alsnog tegen het net gekopt.

Geduldig ging LEBO 2 opzoek naar de gelijkmaker. Nossayr raakte met een hard krullend schot de lat, en na een actie van Otman wist Ayoub de bal binnen te prikken. De spelers vierden het doelpunt al, maar tot ieders verbazing werd het doelpunt afgekeurd. Volgens de scheidsrechter zou Ayoub de tegenstander een duwtje hebben gegeven. De vreugde was dus van korte duur. Sterker nog, de eerst volgende aanval van ’t Vennewater leverde de 2-0 op.

Doordat ’t Vennewater ver inzakte en totaal geen druk zette, kon LEBO 2 in alle vrijheid aanvallen opzetten en tegelijkertijd ook de rust pakken. Dit resulteerde snel in de gelijkmaker. Eerst kon Otman makkelijk een man passeren en in de korte hoek de 2-1 binnenschieten en vlak daarna scoorde Nossyar, via de onderkant van de lat, de 2-2. Dit was tevens de ruststand.

Het spelbeeld na rust was hetzelfde. ’t Vennewater zakte weer in, loerend op de counter en LEBO 2 wachtte geduldig op die paar kansjes die ongetwijfeld zouden komen. En 5 minuten voor tijd werd hun geduld beloond. Otman passeerde aan de rechterkant een tegenstander, schoot de bal hard richting de tweede paal, waar Revelinio totaal vrijstond en de 2-3 nonchalant binnen tikte. Na dat doelpunt ging ’t Vennewater drukken en loerde LEBO 2 op de counter. ’t Vennewater moest wel risico’s nemen en probeerde het nog met een meevoetballende keeper. Maar Nossyar strafte dat keihard af door de bal in een leeg doel te schuiven, 2-4. De bevrijdende treffer werd door het hele kleine team groots gevierd.

Nossyar kreeg één minuut voor tijd nog een tweeminuten-tijdstraf, waardoor LEBO 2 met drie veldspelers het duel moest beëindigen. Maar op een hachelijk moment voor het doel van de inmiddels ingevallen Wouter Lustig na, kwamen de groen-wit gestreepte gastheren niet. De tres puntos zijn binnen.

Door de nederlaag van JCK/AISO bij SCAGHA’66 heeft LEBO 2 nog een sprankeltje hoop op de eerste periode titel. JCK/AISO en De Ruif zullen dan volgende week vrijdag punten moeten laten liggen. En moet LEBO 2 de komende twee wedstrijden wel winnen.

Volgende week vrijdag speelt LEBO 2 thuis tegen de nummer 10, Golden Stars.

selectie: Marcel Ons, Wouter Lustig, Otman el Anjri, Nossayr el Akel, Ismael Laghzal, Revelionio Slijters (A1), Ayoub Rawkni (A1)

doelpunten: Otman el Anjri, Nossyar el Akel (2x), Revelinio Slijters

Men of the Match: het team