achtergrond foto wk nederlandWie treft wereldkampioen Marokko in de poule?

In samenwerking met ASV Lebo (zaalvoetbal eredivisie) organiseert het WK Nederland komende zaterdag 14 mei de officiële loting van het WK Nederland 2016.
Locatie: Sporthallen Zuid.

ASV Lebo speelt komende zaterdag de halve finale van de playoffs in de eredivisie zaalvoetbal tegen TPP Rotterdam. De organisatie van het WK Nederland is nauw betrokken bij ASV Lebo. Producent van het WK Nederland Calvin Blankendal is coach van het eerste en vele anderen zijn regelmatig bij ASV Lebo te vinden. Enkele spelers van ASV Lebo zijn ook al jaren als speler of coach op het voetbalfestival te zien.

Het WK Nederland, ons grootste multiculturele voetbalfestival zal op 11 en 12 juni weer plaats vinden op Sportpark Middenmeer in Amsterdam Oost.

Diner
De loting wordt vooraf gegaan door een diner, samen met alle coaches van de deelnemende teams.
De bondscoaches en scheidsrechters van het WK Nederland eten samen om elkaar nog beter te leren kennen, bij te praten en de spanning een beetje op te bouwen, want niemand wil natuurlijk bij huidig wereldkampioen Marokko in de poule.
Vanaf 18.30 worden de balletjes getrokken.

Loting
Duidelijk is dat Suriname, Marokko, Turkije en Curacao bij de heren elkaar niet in de poules zullen treffen. Zij waren in 2015 de beste 4 en zullen dus groepshoofd zijn van poule A t/m D.
Bij de Dames is er 1 poule van 6 teams en bij de heren World League ook 1 poule van 6 teams.

Een kleine selectie van de landenteams die dit jaar deelnemen: Marokko, Colombia, Portugal, Suriname, Ecuador, Ghana, Turkije, Aruba, Griekenland en natuurlijk Nederland.
Bij de dames is Indonesië terug na enkele jaren van afwezigheid. “De grote afwezige bij de dames is Marokko, welke dit jaar over slaat in verband met de Ramadan die tijdens het toernooi gaande is.” Weet Dennis Berk, één van de organisatoren, te vertellen.

WK Nederland Ranglijst
De heren spelen in 2 klassen, met het niveau als verschil. De World Cup is het hoge niveau, in de World League komen de iets mindere teams uit. De plaatsing hiervan geschiedt op basis van de WK Nederland Ranglijst. “Onze ranglijst is samengesteld aan de hand van de resultaten vanaf 2009. Punten worden hier geheel transparant toebedeeld.” Geeft toernooidirecteur Vadym Zellner te kennen, refererend naar de  minder transparante FIFA ranglijst.

Respect voor seksuele voorkeur
Respect is één van de belangrijkste pijlers van het WK Nederland. De organisatie wil duidelijk maken dat respect verder gaat dan religie, leeftijd of culturele achtergrond. Ook sekse en seksuele voorkeur verdienen respect. Iedereen is welkom op het WK Nederland. Vandaar het motto: Niemand is gelijk! Iedereen is gelijkwaardig!
In 2014 deed er om aandacht te vragen voor homo-acceptatie in de sport bij de dames een gelegenheidsteam mee, dit team bestond enkel uit lesbische en biseksuele dames. Deze dames zijn vervolgens opgegaan in de andere teams.

Na de loting begeven de bondscoaches zich naar de kantine beneden in de sporthal om bij te praten en oefenwedstrijden te bespreken.
De wedstrijd van ASV Lebo tegen TPP Rotterdam begint om 20.30 uur. Alle coaches zijn uitgenodigd om ook deze wedstrijd te komen kijken. Een interessante pot voor de coaches gezien ook een groot deel van de bondscoaches van het WK Nederland uit Rotterdam komt.

Op 11 en 12 juni strijden de heren- en damesteams op Sportpark Middenmeer om de eer én titel; Wereldkampioen van Nederland, Een titel die maar op één plaats echt wordt gehaald: in Amsterdam.