Door Maarten Bax

“Het gaat af en toe goed, af en toe slecht,” zo zegt hij zelf. “Ik moet een beetje rustig aan doen, zo heeft de dokter me dat verteld.” Aan het woord is Norbert Vermeij, manusje van alles bij ASV Lebo.

Norbert (62 jaar oud) moet heel diep nadenken hoe lang hij al bij Lebo helpt. “Ik denk zo’n 25 tot 30 jaar. Ik begon al in de tijd van de promotie van de Eerste klasse naar de Eredivisie. Jaap was toen nog voorzitter. Hij had het te druk en vroeg of ik voor de KNVB zaalcommissaris wilde worden, maar ook of ik voortaan de scheidsrechters kon ontvangen. Ben ik gelijk gaan doen. Hartstikke leuk.”

De wasmachine staat bij hem en zijn vrouw Sylvia in IJmuiden in het weekend continue te draaien. Want de was voor vijf teams – “de dames, jeugd en het tweede” – doen ze ook. Alles samen, want Norbert heeft al weer eventjes last van zijn hart. “Ik heb hartritmestoornissen, hartfalen en een hoge bloeddruk. Binnenkort gaan we ook verhuizen. Dan moeten we naar een benedenwoning, want trappen lopen is te zwaar geworden.”

Wél zal Norbert altijd de wedstrijden van Lebo blijven bezoeken, zeker die van het eerste. Vrijdagavond (20.30 uur, Hovocubo thuis) is hij er ook bij. “Ik ga sowieso naar alle thuiswedstrijden, uitwedstrijden volg ik meestal via de telefoon. Ik moet en zal op de hoogte blijven van de stand. Ik heb verder ook geen hobby’s. Geen tijd voor. Ik doe een beetje aan het huishouden als Sylvia werkt, verder dus de was,” zo besluit Norbert, die ooit nog in het eerste van het inmiddels opgeheven BDK, Bok de Korver, in Sloten voetbalde.