Het Calvijn College is dé thuisbasis van ASV LEBO

Calvijn College

 (opent in een nieuwe tab)

Het Calvijn College is een bijzondere school in Amsterdam West

Zo is de sport en topsport een volwassen deel van onze school geworden en het programma Next waarbinnen we uitgebreid samenwerken met de omgeving en externe partijen brengt mooie en onverwachte leermomenten.

Eén van onze andere bijzondere successen is de inrichting van de doorlopende lijn VMBO MBO: de Vakmanschapsroute in samenwerking met het ROC van Amsterdam; het vervolg op de VM2 regeling. Calvijn geeft het diploma VMBO basis beroepsgerichte leerweg diploma niet uit maar laat de leerlingen doorstromen vanuit het tweede jaar, binnen onze eigen school naar het MBO, in de richting Handel/Administratie en Zorg en Welzijn (met Junior kapper) en Sport en Recreatie. Hierdoor kunnen leerlingen uiteindelijk in hun eigen tempo (bijna alle leerlingen behalen in vijf jaar, in plaats van zes: vier jaar VMBO en twee jaar MBO2, hun MBO diploma) uitstromen met een startkwalificatie naar MBO niveau 3 of 4.

Basis, Kader, Theoretische leerweg en VMR

Het Calvijn geeft het diploma vmbo basis beroepsgerichte leerweg diploma niet uit, maar laat de leerlingen doorstromen vanuit het tweede jaar, binnen onze eigen school naar het mbo. Bestaande richtingen zijn Zorg en Welzijn, Sport en Recreatie, Facilitaire Dienstverlening en Junior kapper. Hierdoor kunnen leerlingen uiteindelijk in hun eigen tempo uitstromen met een mbo-2-diploma en doorstromen naar mbo-niveau 3 of 4.
Wij bieden ook vmbo kader en gemengde beroepsgerichte leerweg en theoretische leerweg in de richting van Zorg en Welzijn en Economie en Ondernemen aan. In leerjaar vier stellen leerlingen hun eigen arrangement samen, gericht op zijn of haar vervolgopleiding. In de eerste twee jaar kijken we samen en zijn of haar omgeving welke route het beste past: via vmbo-kader naar vmbo-tL bijvoorbeeld of via het beroepscollege richting mbo 3 en 4 en wellicht nog verder naar het hbo. Daarnaast is bijzonder aan onze school dat we veel met sport doen en topsporters bij ons op school zitten. Verder werken we veel samen met allerlei mensen en instanties uit de buurt.

CALVIJN COLLEGE

Pieter Calandlaan 3
1065 KH  Amsterdam

T: +31 (0)20 – 615 34 09
E: calvijn@calvijncollege.amsterdam

Bekijk alle sponsoren