Vrijdag 17 okt stond er weer een Rotterdam Amsterdam confrontatie op voetbalgebied op het programma. De punten gingen weer naar Amsterdam en waren dit keer zeker niet gestolen.

 

Het was ook de wedstrijd tussen 2 debuterende trainers, die beide in het nationaal zaalvoetbalteam gespeeld hebben; Max Tjaden van TPP en Calvin Blankendal van AORC

 

TPP ging fel uit de startblokken en zette AORC in het begin van de wedstrijd flink onder druk. AORC voetbalde zich langzaam onder deze druk uit werd bij tijd en wijlen ook gevaarlijk voor het doel van TPP. Het was TPP dat na ruim 10 minuten op voorsprong kwam. Vanuit een corner op rechts werd de bal gelijk bij de 2e paal snoei hard diagonaal ingeschoten. AORC anticipeerde niet goed op de corner en keeper Pascal Doest was kansloos op de strakke schuiver.

Dit was het sein voor AORC om er een schepje bovenop te gooien; TPP werd onder druk gezet en al snel vielen er gaten in de verdediging van TPP. Omar Tissoudali kwam op rechts vrij en met een enorme pegel wist hij de keeper in de bovenhoek bij de 2e paal kansloos te laten. TPP was toch wat van slag en daar profiteerde de debuterende Ike Neill van. Vanaf  links midden verraste hij vriend en en vijand met een droog schot bij de 1e paal.

TPP was nu totaal van slag en wederom profiteerde Ike Neill met zijn 2e doelpunt van de avond. Ike, overgekomen van Golden Stars en terug komend van een blessure, bewees deze avond dat hij een echte aanwinst is voor AORC.

Met nog een kleine 3 minuten op de klok voor rust probeerde coach Max Tjaden om het tij te keren en om  de aansluitingstreffer te forceren. Hij wisselde de keeper voor een veldspeler en liet AORC  zo onder druk zetten. Dit pakte echter verkeerd uit; Adil Salih veroverde de bal rond de cirkel van het eigen doelgebied en plaatste de bal feilloos tussen de palen bij TPP: ruststand 1 – 4.

 

De 2e helft was zeer enerverend; TPP zette alles op alles om de achterstand goed te maken en AORC verdedigde geconcentreerd en probeerde via counters de voorsprong te vergroten. Deze kansen waren er zeker maar werden of niet goed afgemaakt of door overtredingen van TPP gesmoord.

De grootste kans was er 6 minuten voor tijd toen Adil Salih en Omar Tissoudali met z’n 2en richting keeper gingen, maar helaas werd ook deze kans gemist.

TPP slaagde er uiteindelijk toch in om 4 en 2 minuten voor tijd te scoren waardoor er weer het scenario dreigde dat AORC in de slotfase de punten zou weggeven. Gelukkig kwam het niet zo ver en nam AORC na een spannend duel, sportief maar op het scherpst van de snede, de punten mee naar huis.

tpp-aorc-lebo-vastgoed-zaalvoetbal-eredivisie